Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2023. 13:52 >> 15:20

SKUPŠTINA CRNE GORE

Vukićević: Stvaraju se preduslovi za obračun sa kockarskom mafijom

Poslanici u Skupštini Crne Gore raspravljali su o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Poslanica DF-a Maja Vukićević kazala je da će se ova oblast konačno vratiti u okvire Zakona o koncesijama. 

"Ovim zakonima stvaraju se preduslovi za obračun sa kockarsko mafijom, iako smo daleko od potpunog obračuna", kazala je Vukićević. 

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je na plenumu da je kaznena politika po kojoj se kockarska mafija kazni sa nekoliko hiljada eura koje oni zarade za par minuta, potpuno besmislena.

"Potrebne su oštrije kazne, zatvorske kazne koje moraju biti podignute i koristiti se kao vid borbe protiv tog zla. Na nama je da proimijenimo Zakon, Zakon će sada biti vrlo jasan, vrlo efikasan i vrlo strog", poručio je Koprivica.

Potpredsjednica Parlamenta Branka Bošnjak poručila je da je i u prošlosti bilo pokušaja dase ograniči moć kockarske mafije ali nije bilo političke volje.

"Mi iz PzP-a u jednom od saziva imali smo pokušaj da mafija sa spiska bezbjedonosno interesantnih lica uđe u Skupštinu Crne Gore. Spriječili smo ih u tom pokušaju, ali smo dobijali pisma od njih u kojima nas oni uče šta treba da radimo", kazala je ona.

Dodaje da joj je drago što je nova većina složno udarila na "osinje gnijezdo".

"Treba voditi računa da je u tom sektoru zaposlen veliki broj građana, i mora se naći model da se ti ljudi dokvalifikuju i na neki način opstanu na tržištu rada", kazala je Bošnjak.

Bošnjak poručuje da je neophodno regulisati ovu oblast na način i da država ima korist od kocke.

Simonida Kordić kazala je da nije za potpuno ukidanje kocke, i da je riječ o industriji zabave koja donosi velike i značajne prihode za državu, ali sa druge strane može da ima fatalne ishode za društvo u cjelini.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović saopštio je da je nužno vraćanje Zakona o igrama na sreću u Zakon o koncesijama, i da će se time donekle riješiti ova problematika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније