Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

18. 02. 2014. 13:05 >> 13:06
4

OCJENA PRAVEDNE

DPS strahuje od predstojećeg raspleta

Demokratska partija socijalista (DPS) prerano pokazuje strah od predstojećeg političkog raspleta, nakon zasluženog gubitka Ulcinja i prvog poraza u procesu reforme izbornog zakonodavstva, ocijenila je Pravedna Crna Gora.

Iz Pravedne su naveli da se to se jasno vidjelo prilikom usplahirenog privođenja i zatvorskog zadržavanja grupe društvenih i političkih aktivista čiji nedavni protest, kako su ocijenili, sigurno nije mogao ugroziti vlast na način kako je ona prije dvije i po decenije uspostavljena. 

Oni smatraju da postaje jasno da predstojeći izbori, prije svega u Podgorici, kod DPS-a i širih krugova vlasti unose strijepnju i nesigurnost.

»To je i razlog što se takozvana državotvornost DPS-a sve više topi u Amfilohijevom naručju, pritom tražeći saveznike među ugaslim ostacima velikosrpske politike«, navodi se u reagovanju.

Iz Pravedne ocjenjuju da su Socijaldemokratska partzija i Socijalistička narodna partija sve više suočeni sa posljedicama svoje podvojene, odnosno «namigujuće« politike.

»Ove dvije partije će morati da se jasno opredijele tako što će - postati dio politike koja može poraziti DPS ili će se pretvoriti u trajno poniženu, odnosno novu regrutnu frakciju Đukanovićeve pozne vlasti«, kaže se u saopštenju.

Iz Pravedne su kazali da proljećni izbori mogu biti snažan udarac »okamenjenom režimu«.

"Ali samo pod uslovom da se SDP izvuče ispod DPS-ovog šinjela, kao i da ostatak opozicije izbjegne da liči na nedisciplinovani provincijski cirkus«, poručuju iz ovog političkog bloka. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније