Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

19. 07. 2023. 14:49 >> 14:57

PREDSJEDNIK SA AMBASADORKOM

Milatović sa Medoks: Crna Gora cijeni doprinos britanskih partnera

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks.

On se Medoks zahvalio na predanom i posvećenom radu na unaprjeđenju odnosa dvije države.

„Pozicija Ujedinjenog Kraljevstva, kao jednog od naših najbližih saveznika i partnera, kao i sveobuhvatna saradnja, čvrsto je trasirana i ostaje nepromijenjena. Crna Gora posvećuje veliku pažnju daljem jačanju bilateralnih odnosa sa UK. Pored bilateralne saradnje i evidentno osnaženog NATO savezništva, Crna Gora visoko cijeni doprinos britanskih partnera u pogledu podrške demokratskim procesima u našoj zemlji“, poručio je Milatović.

Istakao je brojne oblasti u kojima su dvije države ostvarile zavidnu saradnju u proteklom periodu.

„Tokom vašeg mandata realizovane su brojne inicijative u raznovrsnim oblastima, dok možemo biti posebno zadovoljni i ponosni na rezultate ostvarene u oblasti odbrane, saradnje policijskih i carinskih službi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, i unaprjeđenju sajber kapaciteta i otpornosti u veoma izazovnim vremenima na globalnom nivou“, kazao je Milatović.

On je ocijenio posebno važnom podršku Londona evropskom putu Crne Gore i zaključio da Velika Britanija ima veliku ulogu kada je u pitanju stabilnost Zapadnog Balkana, i da je u kontinuitetu posvećena svim izazovima sa kojima se region suočava.

Izrazio je očekivanje da će saradnja Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva sa dolaskom novog diplomatskog predstavnika nastaviti da se razvija i jača, na dobrobit i zadovoljstvo obije strane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније