Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ TVCG ]

03. 08. 2023. 09:20 >> 10:00
1

PEJOVIĆ

Izgleda da ćemo dobiti mandatara bez podrške 41 poslanika

Konsultacije o mandataru nastavljaju se u ponedjeljak. Programski direktor Udruženja za odgovorni i održivi razvoj (UZOR) Marko Pejović kazao je da izgleda da ćemo dobiti mandatara koji neće imati podršku 41 poslanika za sastav Vlade. Gostujući u Jutarnjem programu, ocijenio je da je veliki spektar uslovljavanja i da se sve više govori o resorima, a ne o principima na kojima bi trebalo formirati novu Vladu.

"Čini mi se da ćemo prvi put imatio mandatara koji kada bude izabran kao mandatar nema 41 poslanika koji bi izrazili podršku za sastav nove vlade i to će biti prvi slučaj da imao mandatara koji potencijalno može vratiti svoj status i potencijalno možemo ući u neki novi proces, da nakon 90 dana, kada bi istekao rok za sastavljanje nove vlade, kada se dodijeli status mandatara, da bude novi mandatar koji možda potencijalno može da sastavi vladu i pak da idemo na nove izbore", kazao je Pejović.

On je ocijenio da je veliki spektar uslovljavanja i da sve se više govori o resorima, a ne o principima na kojima bi trebalo formirati novu vladu.

"Pitanje je na koji način ostali politički subjekti mogu da rade jedni sa drugima. Uzimam za primjer HGI koji ne želi da koalira sa ZBCG tako da je veliki spektar uslovljavanja, ali je pitanje na koji način se sve to može pomiriti, da možemo imati u nekom doglednom vremenskom periodu novu vladu", kazao je Pejović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније