Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

13. 09. 2023. 13:46 >> 14:05

MILATOVIĆ-MELONI

Snažna podrška Italije evropskom putu CG

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je od predsjednice Vlade Italije Đorđe Meloni dobio snažnu poruku podrške Italije evropskom putu Crne Gore.


Teme razgovora bile su podrška Italije ubrzanju evropskog puta Crne Gore i jačanje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

„Od predsjednice vlade Meloni dobio sam snažnu poruku podrške Italije našem evropskom putu. Ona je istakla kako se radi o ujedinjenju Evrope a ne samo proširenju, što najbolje potvrđuje koliko je Italija zainteresovana za ovu temu. Drugi zaključak je da je ovo najbolji mogući trenutak da dođe do revitalizacije ekonomskih odnosa između naših zemalja, prije svega stavljanjem u funkciju Sporazuma o strateškom partnerstvu", kazao je Milatović. 

Istakao je da je dobio obećanje od premijerke da će italijanska vlada raditi u tom pravcu i očekujem njenu skoru posjetu Crnoj Gori kako bismo dodatno krunisali unaprjeđenje ekonomskog dijaloga.

"Treća tema se tiče naše saradnje u okviru NATO članstva. Znate da je Italija vrlo aktivna, da je jedna od zemalja koja je najviše podržavala crnogorsko članstvo u NATO-u, sada čuva crnogorsko nebo, u njoj se školuje veliki broj naših oficira, tako da je dodatno još snažnije partnerstvo i vojna saradnja između Crne Gore i Italije nešto što smo označili kao važan prioritet u narednom periodu“, poručio je Milatović.

Meloni je poručila da će Vlada Italije raditi na tome da istakne konstruktivnu ulogu koju Crna Gora igra u regionu, ojačati podršku evropskim integracijama države i da je posebno važno Strateški ugovor između Crne Gore i Italije potpisan 2010. godine revitalizovati i ojačati saradnju u oblasti ekonomije.

Naglasila je da Crna Gora može biti energetsko čvorište Zapadnog Balkana i da dvije zemlje u tom kontekstu treba da rade zajedno, udruže vizije i budu jedna drugoj podrška u narednom periodu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније