Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2013. 13:50 >> 13:56

ISPLATA OTPREMNINA

DPS: Podržavamo istrage, DAN manipuliše

Demokratska partija socijalista reagovala je, na pisanje lista Dan, da će Evropska investiciona banka pokrenuti istragu o navodnim zloupotrebama njihovih sredstva, od strane DPS-a.

U toj partiji navode da pozdravljaju inicijative o pokretanju istrage, povodom navodne zloupotrebe sredstava renomiranih međunarodnih finansijskih institucija.

U DPS-u kažu da je najveći broj rješenja za isplatu otpremnina donijet 2011., kada nije bilo govora o izborima, te da se otpremnine odnose na više od 20.000 građana Crne Gore.

Redakcija „Dana“ je, očigledno, odavno ustalila praksu obmanjivanja svojih čitalaca i ukupne javnosti u Crnoj Gori. U tom kontekstu i njihova interpretacija „novih otkrića“ u takozvanoj „aferi Snimak“, nije ništa drugo do sirova manipulacija.Vidljivo nezadovoljstvo dosadašnjim efektima kampanje pred Predsjedničke izbore, „Dan“ grčevito pokušava da prikrije svakodnevnim obmanama i da stavi povez preko očiju i ušiju čitalaca, ne bi li ih onemogućio da vide i čuju izvorni smisao onog što je izrečeno, saopšteno je iz DPS-a.  

Tako se, ovoga puta, istupanjima političkih funkcionera DPS-a na proširenoj sjednici Predsjedništva, pripisuje namjera da se naši članovi favorizuju po pitanju isplate otpremnina, uz bizarnu konstataciju o „kupovini glasova parama EIB“. Ako se zna da se otpremnine odnose na nešto preko 20.000 građana Crne Gore, uz uvažavanje činjenice da je skoro svaki drugi glasač u Crnoj Gori svoj glas povjerio DPS-u, može li se pretpostaviti da bar polovina od tog broja ljudi koji čekaju na isplatu otpremnina jesu simpatizeri DPS-a? Ako je tako, treba li očekivati da DPS zanemari ovo važno pitanje ili je prirodno da se, u mjeri mogućeg, angažuje da se ova obaveza države izvrši za sve?

Da li je DPS, na bilo koji način, tražio da se isplate otpremnina rade selektivno ili je nastojao da se isplata otpremnina ubrza,  za dobrobit svih građana, pa i simpatizera DPS? Smatramo prirodnim i potpuno legitimnim da su se, pored DPS-a, za ubrzanje isplate otpremnina angažovale i druge partije, jer svaka od njih mora voditi računa o interesu svojih birača i drugih građana. 

Na kraju, još jednom pozivamo „Dan“ da, sopstveni model „istraživačkog novinarstva“ uprosti stavljajući  svoja „otkrića“ na uvid čitaocima samo u izvornom obliku, bez svojih kamuflažnih i tendencioznih „tumačenja“.

Time bi, bar djelimično, redakcija pokazala da ima povjerenje u  čitalački intelekt. U protivnom, samo će se naglasiti već formirana slika o „Danu“ kao novini, koja medijske slobode stavlja u funkciju političke pristrasnosti i manipulacije, navodi se u reagovanju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније