Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2013. 15:30 >> 15:22

LOKALNI IZBORI

SNP: MUP da provjeri vođenje biračkog spiska

Socijalistička narodna partija zatražila je od Ministarstva unutrašnjih poslova, da izvrši inspekcijski nadzor nad vođenjem biračkog spiska za Opštinu Nikšić.

Oni su zatražili i da MUP obezbijedi da Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Nikšić dostavi toj partiji tražene podatke za koje je organ lokalne uprave Opštine nadležan.

U pismu Ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću, SNP je zatražila spisak birača za koji je organ lokalne uprave Opštine donio i izvršio rješenje o brisanju iz biračkog spiska za Nikšić, po osnovu nepostojanja podataka o njihovom državljanstvu.

SNP je tražio spisak birača koji se nalaze u zaključenom biračkom spisku Opštine Nikšić a nije im upisan podatak o crnogorskom državljanstvu.

Oni traže i podatak za koliko je glavni administrator Opštine Nikšić, od 11 februara do konačnog zaključenja Biračkog spiska, donio rješenje o brisanju birača iz Biračkog spiska Opštine Nikšić, zbog činjenice da ne posjeduju dokaz o crnogorskom državljanstvu.

SNP je tražio i da im se dostave podaci o osobama koje su od 1. januara prošle godine do dana podnošenja zahtjeva kod MUP-a i javne uprave, područnih jedinica Nikšić i Andrijevica, odjavili prebivalište i u tom periodu ga nijesu ponovo prijavili.

Oni zahtjevaju i dostavljanje podataka o građanima koji su u istom tom periodu prijavili prebivalište u Nikšiću i Andrijevicu, a koji to mjesto prebivališta u međuvremenu nijesu odjavili.

„Neophodno je da upravni inspektor izvrši inspekcijski nadzor u pogledu zakonitosti brisanja birača iz biračkog spiska Opštine Nikšić od 11. februara do konačnog zaključenja biračkog spiska 26. februara i da na osnovu kojih akata je brisanje birača iz biračkog spiska u naznačenom vremenskom periodu izvršeno“, piše u zahtjevu.

Oni su tražili da se SNP o zahtjevima obavijesti prije dana održavanja lokalnih izbora u Opštini Nikšić.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније