Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

05. 10. 2023. 15:24 >> 15:40
5

NIKOLA CAMAJ

"Zenkina odluka i Bogdanovićeva izjava garant da Spajić ima podršku 41 poslanika"

Izlazak lidera DUA Mehmeda Zenke iz poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS), a time i iz političkog kursa te strukture, kao i izjava generalnog sekretara Demokrata i poslanika Borisa Bogdanovića, da su dobro došli svi koji se odreknu te politke, garnat su da predsjednik Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić već ima podršku 41 poslanika, smatra poslanik Albanskog foruma i počasni predsjednik Demokratskog saveza Albanaca (DSA), Nikola Camaj.

Bogdanović je juče za Dan kazao da je za saradnju dobrodošao onaj ko se odrekne DPS-a i njihovih kriminalnih centara moći, ko osudi njihova nepočinstva, a ruke mu ostanu čiste od njihovih nedjela.

Prema mišljenju Camaja, Bogdanovićeva izjava je dobra reakcija na loptu koja je bila u dvorištu Demokrata.

“Vlada od 41 poslanika (od ukupno 81, koliko broji parlament) jeste standard, jeste norma, i sve što je iznad toga jeste dobrodošlo, ali nije i neophodno. Često se čuje da je za stabilnu vladu, ovoga puta potrebno najmanje 49 poslanika, jer bi se time navodno stvorio uslov za izglasavanje mnogih akata i imenovanja, koje bi otvorile put euroatlantskim integracijama”, naveo je Camaj u saopštenju.

Ipak, on poručuje da evroatlanstki kurs ne osiguravaju ni 49 poslanika, ako među njima ima i onih koji imaju rezerve prema prozapadnom kursu Crne Gore.

“Znači, prije će vlada od 41 poslanika, koji pripadaju narativu euroatlantskih integracija uspjeti da lobiranjem kod dijela opozicije, koja se uvijek zalagala za taj put, ili koja je trasirala taj put, ali koji je blokiran zbog korupcije i organizovanog kriminala jednog dijela te tadašnje većine, deblokirati taj put, nego vlada od 49 poslanika, ako među njima ima onih koji otvoreno iskazuju proruske stavove”, ocijenio je Camaj.

Camaj je čestitao Zenki na odlučnosti i dodao da nije imao sumnju da će se on prikloniti klubu albanskih poslanika, gdje mu je uvijek bilo mjesto, i za šta su u više navrata razgovarali.

“Ali me svakako raduje njegov čin, i istovremeno očekujem da će nam se pridružiti i četvrti poslanik, a kada je u pitanje integarcioni proces i realizacija prava manjina, u pogledu afirmativne akcije i decentralizacije vlasti, očekujem da će nam se pridružiti i ostali poslanici Albanci, jer su oni, inače, dio integracione priče Crne Gore. S tim u vezi, za partnersku saradnju baziranu prije svega na principima, za sve koji poštuju prozapadne, ali i naše tradicionalne vrijednosti, naša će vrata uvijek biti otvorena”, zaključio je Camaj.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније