Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ MINA/rtcg.me ]

10. 10. 2023. 14:05 >> 14:09
3

MVEP HRVATSKE

Protestna nota Podgorici zbog bilborda

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova (MVEP) Hrvatske uputilo je protestnu notu Podgorici zbog, kako su saopštili, prikazivanja hrvatskih velikana na bilbordima na kojima se promoviše srpstvo u Crnoj Gori.

Kako prenosi portal Index, protestna nota je upućena zbog postavljanja reklamnih panoa uz puteve u Crnoj Gori, kao dio kampanje Ponosni na svoje srpsko u organizaciji portala IN4S.

Smatraju da je riječ o apsolutno neprihvatljivom pokušaju prisvajanja i pripisivanja kulturne i istorijske baštine Hrvatske i hrvatskog naroda srpskoj kulturi.

Na tim panoima se nalaze i, tvrde, dubrovački istorijski velikani Ruđer Bošković i Valtazar Bogišić.

"Neprihvatljivost i apsurdnost ovakvog postupka još je očiglednija u kontekstu činjenice da je prije više od 30 godina sa područja Crne Gore izvršeno granatiranje Dubrovnika, koji je bio pod opsadom od 1. oktobra 1991. do kraja maja 1992. godine”, poručili su iz Ministarstva.

Kako su naveli, tokom opsade su poginuli brojni civili, mnogi su bili zarobljeni u logorima u Crnoj Gori, a sprovođena je i pljačka privatnih i javnih dobara.

“Ministarstvo ovakve akcije, koje su za građane Hrvatske i pripadnike hrvatske manjine u Crnoj Gori duboko uznemirujuće i koje utiču i na bilateralne odnose, najoštrije osuđuje”, rekli su iz Ministarstva.

Oni su kazali da su uvjereni da će Vlada Crne Gore učiniti maksimalne napore kako bi sporni plakati bili uklonjeni i da će u budućnosti spriječiti svaki pokušaj takve i slične zloupotrebe medijskog i javnog prostora.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније