Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2014. 10:54 >> 10:54
2

MUSTAFIĆ I BANOVIĆ

Važna nam je podrška Bundestaga

Potpredsjednik parlamenta Suljo Mustafić i poslanik SDP-a Borislav Banović ukazali su na važnost podrške Bundestaga demokratizaciji i snaženju kapacita institucija u Crnoj Gori, kao i posvećenost reformama i ubrzanju procesa pridruživanja EU i NATO.

 

 

Mustafić, Banović i generalni direktor za NATO u Ministarstvu vanjskih poslova  Dragana Radulović posjetili su Berlin, gdje su imali više susreta sa predstavnicima njemačkih državnih institucija i Bundestaga.

„Oni  su  istakli da je važno da se ojačaju institucije pravne države, da se štite novinarske slobode, jača profesionalizam u medijima i stvara ambijent pune pravne sigurnosti, te preduzimaju odlučnije mjere u borbi protiv kriminala i korupucije. Mustafić i Banović su iskazali i očekivanja da će Crna Gora  biti podržana u ubrzanju evropskih integracija, kao i nastojanjima za dobijanje poziva za članstvo u NATO alijansi“, saopšteno je iz kabineta Mustafića.

U razgovoru sa Kristofom Israngom, šefom referata za Balkan u kabinetu  njemačke kancelarke Angele Merkel, razmijenjena su mišljenja o napretku  Crne Gore, u pravcu evropskih i NATO integracija.

„Israng je istakao da Njemačka želi i dalje voditi aktivnu politiku prema  državama regiona Balkana i da njihova Vlada podržava učlanjenje Crne Gore u EU i NATO. Mustafić i Banović su zahvalili na podršci Njemačke reformskim  procesima  u Crnoj Gori, te njenom  partnerskom odnosu koji jača stabilnost i demokratizaciju društva“, navodi se u saopštenju.

U ministarstvu  vanjskih poslova crnogorsku delegaciju primio je Hans Ulrih Sudbek zadužen za Zapadni Balkan, koji je istakao da je Crna Gora veoma brzo napredovala u integracijama, i da je pokazala efikasnost u donošenju odluka, ali da je veoma bitno da se prati implementacija zakona, posebno u borbi protiv kriminala i korupcije.

Mustafić i Banović imali su odvojene susrete  sa poslanicima Bundestaga: Roderikom Kishveterom,  Torstenom Frajem  i Johanom Vadefulom, kao i sa Hansom Joakimom Falenskim  spoljnopolitičkim savjetnikom vladajuće CDU. Razmijenjena su mišljenja o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u regionu, posebno u kontekstu ukrajinske krize.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније