Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

16. 10. 2023. 16:42 >> 16:44

REAGOVANjE CGO

Vlada za tri mjeseca imenovala više od 115 funkcionera

Iz Centra za građansko obrazovanje danas su saopštili kako je odlazeća Vlada od prvog jula do šestog oktobra imenovala 117 javnih funkcionera, a da je u istom periodu razriješeno njih 90.

To je, kako dodaju, nešto manje u odnosu na period predizborne kampanje.

"CGO jeprethodno objavio presjek za period od 19. avgusta 2022. do 30. juna 2023. godine, po kojem jeVlada u tehničkom mandatu razriješila 374, a imenovala 1188 javnih funkcionera", dodali su oni.

U ukupnom zbiru, Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem je razriješila 464, a imenovala 1.305 javnih funkcionera.

"Time se neslavno pozicionira kad je riječ o aktivnostima koje izvršna vlastbez legitimiteta po pravilu ne sprovodi u razvijenim demokratskim društvima ili to radi samo u izuzetnim slučajevima", zaključili su iz CGO-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније