Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

06. 11. 2023. 13:56 >> 13:58

SPAJIĆ - MEKEN

Jačanje dijaloga poruka političke zrelosti društva

Dobrosusjedski odnosi, multietnički i multivjerski sklad predstavljaju bogatstvo Crne Gore koje se mora sačuvati, saglasni su predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i britanska ambasadorka Don Meken.

Premijer Spajić ugostio je danas britansku ambasadorku u Crnoj Gori sa kojom je razgovarao o mogućnostima jačanja bilateralne saradnje ali i u pogledu realizacije programa rada 44. Vlade.

Kako se navodi u saopštenju vlade, on je upoznao ambasadorku sa aktivnostima na pripremi predstojećeg Popisa i kazao da je cilj Vlade da proces bude transparentan i inkuluzivan, te da već sjutra nastavlja razgovore sa partnerima na ovu temu.

Britanska ambasadorka Don Meken je, kako se dodaje u saopštenju, zahvalila premijeru na prijemu i istakla da je dijalog sa opozicijom, nevladinim sektorom i predstavnicima manjinskih naroda poruka političke zrelosti društva i izrazila uvjerenje da će to dati dobar impuls predstojećem, važnim procesima.

Na sastanku je, kako se navodi, ocijenjeno da je za sprovođenje reformske agende od ključne važnosti činjenica da Parlament radi u punom kapacitetu, kao i da je podrška izvršne vlasti u tom kontekstu nesporna.

Jedan od najvažnijih zadataka, kako je saopšteno, u tom smislu, predstavlja izbor Vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sedmog sudije Ustavnog suda.

„Vlada će dati punu i nedvosmislenu podršku radu tužilaštva. U prvom redu uslovi za rad zaposlenih kao i njihova bezbjednost moraju se unaprijediti u najkraćem roku“, poručio je premijer.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim prilikama i dogovorili nastavak saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније