Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

09. 11. 2023. 16:51 >> 16:53

ŠARANOVIĆ-MEKEN

"Trend neispunjenih EU obaveza hitno će se promijeniti"

Naša vizija je jasna, ojačaćemo antikorupcijske napore i interne mehanizme kontrole, uz revitalizaciju sastava policije kroz zapošljavanje novih generacija iz Policijske akademije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović na sastanku sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken.

Šaranović je zahvalio ambasadorki Meken i partnerskim službama Ujedinjenog Kraljevstva na dosadašnjoj dobroj saradnji kroz brojne projekte, donacije i obuke, koje su, kako je kazao, u mnogome doprinijele unapređenju rada policijskih službenika.

"Imajući u vidu bezbjednosne izazove sa kojima se Crna Gora suočava, Ministarstvu će biti od velike koristi saradnja u dijelu obuka policijskog kadra, budući da su iskustva službenika partnerskih institucija od izuzetnog značaja na planu borbe protiv organizovanog kriminala", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Ambasadorki Meken su, kako su istakli, predstavljeni prioriteti Ministarstva, s posebnim naglaskom na vraćanje neprikosnovenog integriteta naše policijske službe i promociju njenog profesionalizma.

Sagovornici su se, kako su kazali iz MUP-a, saglasili da je za efikasnu borbu protiv kriminala i korupcije od presudnog značaja kontinuirana saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Specijalnog državnog tužilaštva.

Šaranović je naglasio da je u planu unapređenje kadrovskih i tehničko operativnih kapaciteta Specijalnog policijskog odjeljenja, upravo u cilju adekvatnog odgovora na potrebe SDT-a.

„Zabrinut sam što je Ministarstvo unutrašnjih poslova u 2023. godini planiralo ukupno 20 obaveza u strategijskom i zakonodavnom dijelu, od čega su realizovane svega četiri, odnosno ukupno 20%. Ovo nije samo statistika; ovo je pitanje efikasnosti i funkcionalnosti ključnog resora koji stoji na bedemu zaštite naših građana i naše države. Uvjeravam sve građane Crne Gore da će se ovaj trend promijeniti hitno i odlučno", kazao je Šaranović.

On je naglasio da će podići nivo izvršenja planova, ne samo kako bi ispunili brojčane ciljeve, već i kako bi osigurali da svaki aspekt rada bude u službi bezbjednosti, pravde i blagostanja građana.

"U ovim trenucima odgovornog dijaloga i zajedničkog planiranja, zastavu Crne Gore nosimo uzdignutu, svjesni da smo na putu izgradnje društva koje će biti bedem pravde i prosperiteta u svijetu koji se neprestano mijenja“, zaključio je Šaranović.

Ambasadorka Meken je čestitajući ministru na preuzimanju ove odgovorne funkcije, izrazila uvjerenje da će se rad na izgradnji čvrstog savezništva između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније