Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 11. 2023. 09:04 >> 09:04
2

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

Mandić posjetio episkopa budimskog SPC-a u Budimpešti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se sa Episkopom budimskim Srpske pravoslavne crkve Lukijanom, po završetku boravka u Budimpešti.

"Vladika Lukijan je izrazio posebnu zahvalnost predsjedniku Mandiću konstatujući da je on prvi visoki državni funkcioner Crne Gore koji je obišao Sentandreju, grad od posebnog značaja za cijeli srpski narod jer je upravo na tom, do tada pustom mjestu, nakon prve velike seobe Srba pod vođstvom Patrijarha Arsenija III Čarnojevića svoj dom izgradilo 8000 srpskih porodica", napisao je Mandić na mreži Iks.

Kako je kazao Mandić, Lukijan je poručio da bi želio da svi građani Crne Gore, pravoslavne vjeroispovjesti, prilikom obilaska Budimpešte posjete i ovo mjesto, jer su i njihovi preci ovaj kraj doživljavali i svojim domom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније