Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 04. 2014. 07:55 >> 07:56

U POSJETI SAD

Lukšić sa Ban Ki-Munom

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić boraviće u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama SAD, u Njujorku i Vašingtonu, od 27. aprila do 1. maja, gdje će se, između ostalog, sastati sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-Munom i sa šefom UNDP-ja Helen Klark, kao i visokim zvaničnicima američke administracije.

Lukšićeva posjeta SAD poklapa se i sa posjetom ovoj državi Milice Pejanović-Đurišić, ministarke odbrane, od 29. aprila do 3. maja 2014. godine. Kada se uzme u obzir činjenica da je Vašington tokom aprila posjetio i predsjednik Vlade Milo Đukanović, očigledno je da je Crna Gora krenula u ofanzivno traženje podrške za ulazak u NATO i Evropsku uniju, pišu Dnevne novine.

Izvor Dnevnih novina nije mogao da potvrdi da li će u Vašingtonu biti riječi o pritiscima Rusije na Crnu Goru, demaršu ruskog ministarstva vanjskih poslova i medijskih najava ukidanja viza i trgovinskih olakšica.

Dnevne novine saznaju da će nakon posjete Njujorku, Lukšić, na poziv Frederika Kempe, predsjednika Atlantskog savjeta govoriti na konferenciji koja će se održati u Vašingtonu 29 30. aprila, povodom jubileja proširenja NATO i EU.

Tokom boravka u Vašingtonu planirani su sastanci sa visokim zvaničnicima američke administracije u Stejt departmentu, Bijeloj kući, Nacionalnom savjetu bezbjednosti, kao i sa članovima američkog Senata i Kongresa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније