Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

10. 12. 2023. 19:07 >> 19:08

MEĐUNARODNI DAN

Mandić: Prioritet jačanje pravne države i vladavina prava

Kao zemlji koja ima ambiciju da postane prva naredna članica Evropske unije, prioritet nam moraju biti jačanje pravne države i vladavina prava, rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

"U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično, svim građankama i građanima Crne Gore želim da čestitam 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava. Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima utvrdila je da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ustav Crne Gore, kao najviši pravni akt jasno propisuje zaštitu i nepovredivost ljudskih prava, ali na svima nama je da ih štitimo i poštujemo, što je kroz našu istoriju u „Primjerima čojstva i junaštva“ opisao naš veliki vojvoda i književnik Marko Miljanov", kazao je Mandić.

On je kazao da je uloga parlamenta velika.

"Kao zemlji koja ima ambiciju da postane prva naredna članica Evropske unije, prioritet nam moraju biti jačanje pravne države i vladavina prava. Uloga Skupštine Crne Gore u ovom poslu je velika, ali ne sumnjam da ćemo svi zajedno dati svoj maksimum i učiniti da naša zemlja postane inkluzivno društvo jednakih prava za sve", saopštio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније