Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Radio Crne Gore ]

07. 02. 2024. 16:00 >> 16:01
2
Čitaj mi:

PERIĆ ZA RADIO CG

"Spajić razmišlja o kombinatorici kako bi izvršna vlast imala stabilnu podršku"

Komentarišući izjavu premijera Milojka Spajića za TVCG da je spreman da razgovara i sa opozicijom kada bude rekonstrukcija vlade, Srđan Perić iz Preokreta za naš Radio navodi da premijer već razmišlja kakve kombinatorike postoje u vezi sa stabilnom podrškom izvršnoj vlasti.

“Postoje dva moguća pravca. Jedan je da premijer želi da podijeli odgovornost sa što više subjekata, a sa druge strane da želi da ima što širu parlamentarnu podršku u susret odlukama koje želi da donese. Ono što on ima kao teret je da su ta velika obećanja oročena na godinu dana od stupanja na vlast, i bilo kakva kombinatorika ili prekompozicija koja ne bi ispunila ta obećanja, bila bi samo odlaganje velikog nezadovoljstva sa kojim bi se suočio od strane ljudi koji su ga masovno podržali”, ističe Perić.

Sve je ovo posljedica nerealnih obećanja, rekao je Perić.

“Takva obećanja dodatno opterećuju političku scenu.Tada se traže opravdanja zašto se odgađa ispunjenje brojnih nerealnih obećanja.Tada se i razmišlja o kombinatorici koji niste možda planirali ili prezentovali tokom izborne kampanje. Dakle, imamo neku vrstu antipolitike u kojoj se sve manje prepoznaje jasan smjer obećanja i izvršenja tih obećanja. Sve se svodi na izborne cikluse u kojima će se dati što više obećanja i zagrabiti što veće parče moći”, zaključuje Perić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније