Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Bojana Baranin, TVCG

10. 02. 2024. 07:19 >> 07:21
Čitaj mi:

100 dana rada

Za vlast Vlada ima rezultate, opozicija ukazuje na zaduživanje

Tokom 100 dana rada Vlade, različita viđenja urađenog u prethodna tri mjeseca. Dok iz opozicije ocjenjuju da postoje neslaganja unutar vladajuće većine, iz vlasti poručuju da sve obećano sprovode u predviđenom roku. Kao najveći uspjeh navode održavanje popisa, povećanje penzija, ali i rezultate na međunarodnom planu.

Poslanici vlasti i opozicije različito ocjenjuju prvih 100 dana rada Vlade.

"Od jedan do pet, jedna jaka četvorka", kazao je finkcioner Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

"Pa ne znam, ali prelazna nije sigurno", kazao je Nikola Janović iz Demokratske partije socijalista.

"Hajde neka bude četiri", kazao je funkcioner Nove srpske demokratije Dejan Đurović.

"Generalno bih Vladi dao neku solidnu dvojku, za sad to sve djeluje prilično haotično, prilično nesinhronizovano", kazao je poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Nesihronizovanosti rada Vlade, poručuju iz opozicije, doprinose disonantni tonovi između partija koje je čine.

"Čak imamo i neke ministre u vladi koji kažu da nemaju pojma o Evropi sad 2, tako da je očigledno da tu postoje problemi i da ima dosta neznanja i među njima koji čine tu parlamentarnu većinu", kazao je Janović.

"Iako smo imali te famozne najave 750 eura minimalna, hiljadu eura prosječna zarada, sedam sati radno vrijeme, 150 godina da živimo, od toga nema ništa", kazao je Zirojević.

Iz vladajuće većine, međutim, poručuju da sva obećanja ispunjavaju u predviđenim rokovima.

"Ja ću vas podsjetiti da je premijer Spajić i u predizbornoj kampanji najavio da nam treba rok od godinu da se u potpunosi implementira Evropa sad 2 i ubijeđen sam da će se taj rok ispoštovati", kazao je Pejović.

"Ako uzmemo u obzir samo to da ćemo 17. februara 70.000 penzionera obradovati penzijom i da će se to, nadam se, odnositi i na onaj ostatak penzionera koji prima preko 450 eura, mislim da je to zaista ohrabrujuće", kazao je Đurović.

Osim unapređivanja životnog standarda, iz partija većine ističu i druge rezultate na unutrašnjem, ali i međunarodnom planu.

"Popis je završen na jedan najdemokratskiju način, uz zadovoljstvo svih aktera u Crnoj Gori", kazao je Đurović.

"Izbjegli smo sivu listu Manivala, što je jako značajno. Takođe, imali smo međuvladinu konferenciju u Briselu, imali smo i druge jako uspješne bilateralne razgovore", kazao je Pejović.

Iz opozicije, međutim, poručuju da je Vlada svojim odlukama izvela na ulice gotovo svaki sindikat u Crnoj Gori. Zamjeraju joj i to što je, umjesto razvojnih investicija, kako kažu, nastavila putem zaduživanja. Iako je kritika više, poručuju da ima i stvari koje su za pohvalu.

"Tu bih napomenuo izbor sudija Ustavnog suda i izbor VDT-a", kazao je Janović.

"Postoje određeni resori gdje prepoznajem određene iskorake i da se ljudi trude da promijene nešto na bolje, vidjećemo da li će u tome uspjeti", kazao je Zirojević.

Vlada Milojka Spajića izabrana je 31. oktobra prošle godine. Podržalo je 46 poslanika iz redova Evrope sad, koalicije Za budućnost Crne Gore, SNP-a i albanskih nacionalnih partija. Protiv je bilo 19 glasova, a jedan poslanik bio je uzdržan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније