Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

14. 02. 2024. 15:39 >> 15:40
1
Čitaj mi:

STANIĆ PORUČIO

"Vericama" vazda bilo malo, došli "osvježeni" koji isto vole državna preduzeća

Da nije Verica Maraš radila to što je radila u državnoj firmi, ne bi danas Dario Vraneš organizovao nezakonito obilježavanje Dana državnost susjedne države u Pljevljima, napisao je na Fejsbuku šef medijskog tima Mirko Stanić.

“Ukoliko se neko pita kako su ova dva slučaja povezana, osim istovremene medijske pažnje koju su izazvali – odgovor je da su oni suštinski, odnosno uzročno-posljedično povezani”, navodi Stanić.

On podsjeća da je Verica Maraš je kao direktorka “Plantaža” u državnom vlasništvu u nekoliko decenija prihodovala nekoliko stotina hiljada, ako ne i miliona eura, a u vremenu kad je minimalna plata u Crnoj Gori bila 193 eura, a minimalna penzija 148 eura.

“Nažalost, tu minimalnu platu i penziju je primalo previše naših sugrađana, koji su nijesu imali šansi ni da pomisle da kupe stan, dok je Verica za “rješavanje stambenog pitanja” dobila 300.000 eura”, podsjeća Stanić.
Gubitak Plantaža je, kako ističe, na kraju mandata Verice maraš bio 18,8 miliona eura, a ona je poziciju napustila sa četiri stana i prilično atraktivnim voznim parkom.

“Malo je Verici i “Vericama” iz bivše vlasti bilo vazda. Dok su firme gomilale dugove, oni su gomilali stanove i milione. Odgovor za ovakvo besramno ponašanje mnogih u izvršnoj vlasti smo dobili 30. avgusta 2023. godine. Tada su došli “osvježeni” koji isto vole državna preduzeća, visoke plate, službena vozila i zapošljavanje rodbine. S tom razlikom što sada takvi u liku Daria Vraneša, ali i njegovih kolega iz nekoliko crnogorskih gradova iz NSD (Vučićeve podružnice za Crnu Goru) vrše otvorenu SAOizaciju naše zemlje, koja će se morati zaustaviti od onih koji su takve “lidere” izabarali”, napisao je Stanić na Fejsbuku.

Inače, kako kaže, Crna Gora neće “ni nama, ni njima, ni našoj i njihovoj djeci ništa valjati”.

“A Verica nastavlja đe je stala. Nastavlja i novo rukovodstvo “pojedinčano najjače partije”. Za početak bi im valjalo da se ograde od Verice, ako ne smiju od ovih politički uticajnijih. To bi bio prvi pokazatelj reformi”, zaključio je Stanić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније