Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 02. 2024. 13:24 >> 18:34
Čitaj mi:

ivanović sa trokazom

Crna Gora primjer u regionu, snažna podrška Francuske

Crna Gora je, nesumnjivo, predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju, rezultati koje ste ostvarili u kratkom roku su impresivni i možete računati na snažnu podršku Francuske u nastavku reformskih procesa, kazao je specijalni izaslanik Francuske za Zapadni Balkan Rene Trokaz tokom sastanka sa ministrom vanjskih poslova Filipom Ivanovićem.

"Ocijenivši proširenje EU na Zapadni Balkan veoma važnim i u što kraćem mogućem roku, uz ispunjenje propisanih uslova, istakao je da je u pitanju zajednički rad na završetku već otpočetih procesa i da „Crna Gora apsolutno može da posluži kao primjer u regionu“, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Ivanović je, kako navode, zahvalio na porukama ohrabrenja i podrške.

„Crna Gora veoma cijeni to što naši partneri i zemlje članice Unije prepoznaju napore, rezultate i apsolutnu posvećenost ove Vlade ostvarenju ključnog prioriteta, članstva u EU. Podrška Francuske od izuzetnog je značaja i raduje nas nastavak saradnje na planu daljeg sprovođenja neophodnih reformi“ istakao je ministar.

Kazao je da je Crna Gora ušla u fazu političke stabilnosti, što je, kako je ocijenio “veoma važno kako na unutrašnjem planu, tako i sa aspekta ostvarenja vanjskopolitičkih ciljeva“, te dodao je da je svaki napredak Crne Gore dobra vijest i za ostale zemlje regiona.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktulenim regionalnim prilikama, uz poseban osvrt na važnost izgradnje trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu, a obostrano je ocijenjeno da je intenzivirani pilitički dijalog između Crne Gore i Francuske potvrda bliskih i prijateljskih veza, kao i spremnosti za kontinuirano jačanje bilateralnih odnosa", navode iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније