Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

20. 02. 2024. 10:52 >> 10:52
Čitaj mi:

LIBERALNA PARTIJA

"Umjesto zastrašivanja Vlada da prosvjetarima ispuni ono što je potpisala"

Vlada Crne Gore očigledno se ne snalazi u ispunjavanju svojih obaveza pa umjesto poštovanja prava zaposlenih u prosvjeti samo produbljuje krizu bahatošću i pritiscima na prosvetne radnike, saopštili su iz Liberalne partije.

Kako su kazali iz Liberalne partije, bilo bi korisno za sve da se premijer konačno zainteresuje za svoj posao i probleme u kojima društvo grca umjesto što posmatra svijet kroz ružičaste naočare i ponaša se kao “Alisa u zemlji čuda”.

"Pravo na štrajk zagarantovano je međunarodnim konvencijama, Ustavom i zakonima Crne Gore, naročito kada Vlada pokušava da izigra prava radnika koja je sama potpisala i garantovala kolektivnim ugovorom, u kojem su obećali povećanje plata prosvetarima od januara ove godine", navode u saopštenju. 

Nedopustive su, kako kažu, autoritarne metode, "prijetnje, zastrašivanja i pritisci na nastavnike i profesore koji samo traže ono što im pripada". 

"Represija koja je ušla u škole sa pravljenjem spiskova, upadima policijskih službenika u škole i neovlašteno fotografisanje nastavnika i profesora samo su tužni dokaz da Crna Gora nije zemlja demokratije i da svjedočimo nastavku progona svih koji vide svojih očima, misle drugačije i usude se da javno protestuju protiv službene politike “meda i mlijeka” ", navode iz Liberalne partije. 

Poručuju da su najveća žrtva i koleteralna šteta samo učenici, đeca, koja su zbog neodgovornog odnosa države ostavljena na milost i nemilost hodnika, školskih dvorišta ili ulice.

"Postavlja se pitanje da li je ovo ta sloboda koju su “oslobodioci” nudili građanima, kojima je sve jasnije da se u Crnoj Gori nijesu desile nikakve suštinske promjene i da iz dana u dan svjedočimo samo rasulu, nesnalaženju i otvorenoj bahatosti vlasti koja potpuno ignoriše građane i njihova prava. Zabrinjava i ćutanje javnosti, koje bi bilo nezamislivo prije 2020. godine, na pokušaje sistemskog progona prosvetara koji su jedna od najvažnijih karika ovoga društva i njegove budućnosti", stoji u saopštenju. 

Vladi predlažu rješenje, umjesto "diktatorskih metoda, zastrašivanja i okretanja glave od problema, da jednostavno ispuni svoje zakonske obaveze koje proizilaze iz kolektivnog ugovora koji je sama potpisala". 

"Na kraju, šta je to za “prvu slobodnu” i “najuspješniju” Vladu u istoriji Crne Gore, samo još jedno paf-paf", zaključuju iz Liberalne partije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније