Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B. [ Dragana Lalević, TVCG/Portal RTCG ]

26. 02. 2024. 06:30 >> 09:00
4
Čitaj mi:

REAKCIJE

Evropa sad pred brojnim izazovima

Politički analitičar Stefan Đukić kaže za TVCG da ne očekuje veliko cijepanje u Pokretu Evropa sad (PES), ali će se sigurno, kako dodaje, dogoditi jak udar na kompletan rejting partije.

Aktuelni ministar pravde Crne Gore i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović, isključen je u nedjelju iz stranke.

Milovićeva pozicija u vladi "ostaje otvorena" uoči njene planirane rekonstrukcije, navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima. 

Milović je isključen većinom glasova predsjedništva i taj potez dolazi dan nakon što je PES napustio jedan od njegovih osnivača, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

U saopštenju PES-a nijesu detaljnije navedeni razlozi isključenja Milovića. 

Nakon mjeseci nagađanja, a sada i zvaničnog razlaza predsjednika i premijera Crne Gore koji su prije samo godinu i po formirali Pokret Evropa sad postavlja se pitanje kako će se dalji procesi odvijati.

“Ne bih rekao da će neko veliko cijepanje biti u pitanju, jer iskreno sumnjam da će veliki broj članova poći iz PES-a. Ono što će se sigurno desiti jeste jedan jak udar na kompletan rejting partije, gdje će Milatović i ko god ode za njim sigurno pokupiti jedan značajan procenat podrške”, kaže Đukić za TVCG.

Ostavke u partiji obično vode formiranju nove, a Đukić kaže kako je za sada siguran da Milatović ne planira da napusti politiku. Na pitanje na koje bi biračko tijelo Milatović mogao da računa, on ističe:

“Biračko tijelo koje je bilo opozicija DPS-u prije izbora i koje je prosto razočarano načinom na koji su se stvari odvijale kasnije. To su ljudi koji žele da se stvari mijenjaju, ali ne žele da se vraća stari kadar”, poručio je Đukić.

Kaže da se Milatović i do sada pokazao kao kritičar vlasti.

“Ako Vlada stigne da progura program Evropa sad 2, Milatovićeve kritike više neće toliko zvučati ozbiljno...Što Vlada bude duže trajala to ima više šanse da održi svoj rejting i da ga podigne, što to bude turbulentnije i teže to će podrška ići ka Milatoviću ”, kazao je Đukić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније