Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

29. 02. 2024. 12:08 >> 12:27
2
Čitaj mi:

ZIROJEVIĆ NAJAVIO

SD traži saslušanje Ivanovića, neće podržati interpelaciju o Milovića

Građanski pokret URA nema podršku Socijaldemokrata za interpelaciju o radu ministra pravde Andreja Milovića, kazao je na konferenciji za medije poslanik SD-a Nikola Zirojević.

“Lično nisam ni spreman da je potpišem bilo kakvu interpelaciju kad dolazi od URE, a pogotovo što se radi o ministru koji je pokrenuo brojan pitanja koja se tiču kriminala GP URA iz perioda prethodne tri godine kada su oni drmali Crnom Gorom, pa bi se moglo shvatiti da URA pokušava da pobjegne od te odgovornosti”, kazao je Zirojević.

On je najavio i da će SD tražiti kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, a povodom posjete predsjednika RS Milorada Dodika.

„Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je njegovim prijemom jasno pokazao svoj stav o teritorijalnom integritetu BiH“, saopštio je Zirojević. Smatra da je ministar Ivanović bio dužan da uputi izvinjenje BiH.

Kako je saopštio kontrolno saslušanje šefa diplomatije traže i zbog izjava ambasadora Srbije Nebojše Rodića koji je rekao da nema te sile koji jedan narod može razdvojiti i da se granice mijenjaju.

“Ovo je opasna izjava i najava potencijalnog brisanja granica koja znamo do čega može dovesti. Ovom izjavom ambasador negira postojanje Crnogoraca”, kazao je Zirojević.

Treći povod za kontrolno saslušanje je, kako kaže Zirojević, izjava ruskog ambasadora. “Tu izjavu smo shvatli kao prijetnju ne samo Crnoj Gori nego svim zapadnobalkanskim zemljama. To je nedozvoljeno miješanje u vanjsko politički kurs Crne Gore”, poručio je poslanik SD-a.

Ističe i da je MVP moralo reagovati i ambasadore Srbije i Rusije pozvati na razgovor, kao i da im je morala biti uručena protesne note, a ruskom ambasadoru je, kako dodaje, bilo osnova i da se otkaže gostoprimstvo.

„Vjerujem da ćemo za ovu inicijativu dobiti bar pet potpisa podrške“, kazao je Zirojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније