Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

01. 03. 2024. 17:11 >> 17:16
2
Čitaj mi:

ANĐUŠIĆ

Parlamentarna većina odlučna da ne dozvoli saslušanje Spajića i Vukovića

Poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić kazao je da su poslanici parlamentarne većine bili odlučni u tome da na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet odbiju inicijativu za kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra Novice Vukovića povodom sprovođenja Programa Evropa sad 2 i poslovanja energetskog sektora.

Anđušić je rekao da je stanje u svakom segmentu zabrinjavajuće. Poručio je da DPS nema ništa protiv ciljeva programa Evropa sad, ali da je neophodno da se kaže kako ćemo završiti ovu fiskalnu godinu i kako ćemo funkcionisati 2025. godine.

“Mi smo na ovaj način željeli da dobijemo odgovore na pitanja na koji način će funkcionisati Fond PIO, da li će građanima biti ugrožena primanja penzija, da li će neki izgubiti dugogodišnja izdvajanja za tu namjenu, kako misle da sprovedu program Evropa sad”, kazao je on.

Anđušić kaže da su svi makroekonomski pokazatelji jako loši budući da je u posljednjih nekoliko  godina država dodatno zadužena.

“Smatramo da je na snazi politička i svaka druga neozbiljnost koja dovodi do toga da je u svakom sektoru stanje neodrživo”, kazao je on.

Anđušić je kazao da je odbijanjem ove inicijative povrijeđen poslovnik, te da je poslata na razmatranje. 

"Ako je u potpunosti odbiju, mi ćemo je ponovo podnijeti", poručio je Anđušić. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније