Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 03. 2024. 15:45 >> 15:50
4

ŽIVKOVIĆ

"Slobodna riječ će biti progonjena i na ulici"

Kada institucije progone „slobodnu riječ“, one koji ne ćute na nepočinstva i rušenje svih civilizacijskih vrijednosti u društvu, logično da će isti biti progonjeni i na ulici, kazao predjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

"Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Andreja Nikoladisa. Kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki", naveo je on.

Kako dodaje, danas je to u Herceg Novom, a sjutra će biti još brutalnije na nekom drugom mjestu, "uz opravdanje da ne razumijemo inicijativnosti i velike ideje karnevala."

"Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori. Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike", zaključuje Živković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније