Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 05. 2014. 22:59 >> 23:01

IGOR LUKŠIĆ

Pridruživanje sankcijama-teška odluka

Odluka Crne Gore da se pridruži sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji, bila je izuzetno teška i može ostaviti posljedice, ali ona govori o punoj posvećenosti spoljnopolitičkim cijevima države, saopštio je ministars vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić.

On je na 2BS Forumu u Budvi, na na panel diskusiji „Budućnost NATO proširenja”, rekao da ta odluka, imajući u vidu da je Crna Gora do sada stvarala stoprocentnu harmonizaciju svojih spoljnopolitičkih ciljeva sa politikom EU, govori o punoj posvećenosti.

„Dakle, mi nijesmo zemlja koja sa menija bira šta nam se sviđa a šta ne, već smo jednostavno svjesni da je naš strateški državni cilj koji smo postavili i prije obnavljanja nezavisnosti bilo članstvo u EU i u NATO-u“, pojasnio je Lukšić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je samim tim, osam godina nakon obnaljanja nezavisnosti, u prilici da to potvrdi krajnje egzaktno.

„To, naravno, ne znači da odluka nije bila kontroverzna, i da, možda, neće ostaviti određene posljedice. To ne znači i da nijesmo u situaciji da vrlo često, pa i dnevno, razgovaramo sa ljudima koji pitaju da li je to bilo neophodno“, kazao je Lukšić.

On je kazao da ljudi, ipak, razumiju da se u takvim situacijama „ne može sjeđeti na dvije stolice“.

„Ljudi, ipak, razumiju da u ovakvim situacijama vi ne možete sjeđeti na dvije stolice. Prosto, morate se opredijeliti. I mislim da smo se mi opredijelili u skladu sa onim što je čitav naš stateški državni put“, naglasio je Lukšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније