Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B.

31. 03. 2024. 13:07 >> 13:35
6
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović će inicirati obeštećenje golootočkih žrtava

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović iniciraće niz sastanaka sa predstavnicima relevantnih institucija i udruženja u cilju pokretanja procesa donošenja zakona o obeštećenju golootočkih žrtava.  

To je saopšteno iz Kancelarije za odnose sa javnošću predsjednika.

 

"Goli otok predstavlja crnu tačku u našoj istoriji i simbol stradanja za više hiljada građana i njihovih porodica", kazao je Milatović. 

Poručio je da podržava dugogodišnje zalaganje civilnog društva i Udruženja žrtava Golog otoka za rješavanje ovog pitanja, kao što je to već urađeno u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

"Samo ona država koja ispuni moralni dug prema onima čija su prava bila grubo kršena i čije su patnje bile godinama ignorisane, može koračati putem istinskog napretka", zaključio je Milatović. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније