Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Aleksadra Jovančević

22. 04. 2024. 19:51 >> 06:44
Čitaj mi:

O ZENOVIĆU

Spajić: Podrška novim kandidatima, da napreduju tempom Vlade

Premijer Milojko Spajić rekao je da Predrag Zenović može biti glavni pregovarač i nosilac liste Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi, te da su političke i državne funkcije povezane. On je istakao da svako može da doprinese državi na različite načine. Smatra da pred dolazak lidera Zapadnog Balkana u Kotor ne treba da se prepucava saopštenjima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog prozivanja ministarke Majde Gorčević.

Na predstojećim lokalnim izborima odborničku listu PES-a u Budvi predvodiće Predrag Zenović, dok će nosilac liste u Andrijevici biti Dragana Vučević. Ovo je jednoglasno odlučeno na sednici Glavnog odbora Pokreta Evropa sad.

Predsjednik PES-a i premijer Milojko Spajić podržao je nove kandidate i poželio im da napreduju tempom Vlade.

"Svi su svjesni da su za samo pet i po mjeseci postignuti sjajni rezultati koliko je trenutna izvršna vlast tu. Srećni su, naravno, ima velikih izazova, ali negdje smo poslali poruku jedinstva, kada smo jednoglasno podržali naše nosioce lista u Andrijevici i Budvi. Mislim da će to biti veoma lijepa priča u ta dva grada", rekao je Spajić.

To što iz nevladin sektor poziva da pregovarač Predrag Zenović ostane nestranačka ličnost zbog obaveza koje ga čekaju, Spajić drugačije vidi.

"Svi mi koji želimo da doprinesemo ovoj državi možemo to da uradimo na razne načine. Uopšte ne vidim zašto bi neko morao da silazi sa pozicije glavnog pregovarača da bi se politički angažovao. Mislim da svi mi negdje imamo dvije kape koje nosimo, i političku i državničku, pa mislim da su i povezane u ovom slučaju“, smatra Spajić.

S druge strane, na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika Jakova Milatovića da je premijer trebalo da zaštiti ministarku evropskih poslova Maidu Gorčević nakon prozivki predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Spajić je odgovorio.

"Mislim da imamo veliku obavezu da 15. i 16. maja ugostimo sve lidere Zapadnog Balkana u našem lijepom Kotoru i da ih dočekamo na pravi način, ne treba se prepucavati saopštenjima. Mislim da smo jako samopouzdani što se našeg rada tiče. Gospođa Gorčević ima moje apsolutno povjerenje i podršku za sve što radi, i to je evidentno. Imamo svoj put i da napredujemo jako brzo", kazao je premijer.

Predsjedništvo Pokreta Evropa sada ima novog člana, ministra energetike i rudarstva Sašu Mujovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније