Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 08. 2014. 16:35 >> 20:03
26

KRIVOKAPIĆ OPOZICIJI

Nema preduslova za manjinsku upravu

Zbog odluke nosioca liste Evropske lice Podgorice, Dragana Bogojevića, da odustane od kandidature za gradonačelnika, nema preduslova za realizaciju koncepta manjinske uprave u Glavnom gradu, saopštio je lider Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić na sastanku sa predstavnicima opozicije.

Iz Krivokapićevog kabineta je saopšteno da je lider SDP-a na današnjem sastanku sa liderima Demokratskog fronta Miodragom Lekićem i Socijalističke narodne partije Srđanom Milićem sagovornike informisao sa stavovima Predsjedništva SDP koje je sinoć raspravljalo o pregovorima oko formiranja manjinske uprave u Podgorici.

„Ponovljen je stav Predsjedništva SDP da je postignuti korak značajan doprinos u izgradnji povjerenja i demokratizaciji u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je, kako se dodaje, takođe informisao lidere DF i SNP-a da Predsjedništvo nije imalo osnova da se izjašnjava o podršci manjinskoj upravi u Podgorici zbog izjave Bogojevića, koji je juče saopštio da s obzirom na novonastalu političku situaciju, ne bi mogao u punom kapacitetu da obavlja funkciju gradonačelnika Glavnog grada.

„Krivokapić je saopštio da u novonastalim okolnostima političkih previranja u jednom od konstituenata koalicije Evropsko lice Podgorice – Pozitivne Crne Gore i tim povodom stava nosioca liste Dragana Bogojevića nema preduslova za realizaciju koncepta manjinske uprave“, zaključuje se u saopštenju.

Opoziciji i dalje nejasno

Lekić i Milić su nakon sastanka zatražili su od koalicije Evropsko lice Podgorice da ih u najskorije vrijeme obavijeste sa koliko mandata raspolažu u parlamentu Glavnog grada.

Lekić je novinarima, nakon sastanka sa Krivokapićem, kazao da je Bogojević, koji je odustao od kandidature za gradonačelnika Glavnog grada, dužan da se izjasni da li zadržava odbornički mandat ili ga vraća.

“Koncept o formiranju manjinske uprave u Podgorici je usaglašen, ali Bogojević je dužan da objasni da li vraća mandate, i da li će glasati u Skupštini Glavnog grada za ovaj koncept ili neće”, rekao je Lekić.

Milić je kazao da su sa Krivokapićem razgovarali o pojašnjenja zaključka saopštenja sa predsjedništva SDP-a.

„Relevatna je činjenica da se mora znati da li koalicija ELPG danas, sjutra, u narednim danima, raspolaže sa pet mandata, koji sa osam mandata SNP-a i sa 11 mandata DF-a čine nespornu većinu u parlamentu Glavnog grada“, naveo je Milić.

Prema njegovim riječima, postoje četiri varijante odgovora.

„Na jednu nam je Krivokapić dao odgovor, a to je da su razgovori sa DPS-om završeni. Na ove druge tri varijante - da li će se predlagati novi kandidat koji će biti predložen od ovih petoro, da li će se vratiti neki mandat u toj koaliciji da bi drugi bili izabrani, ili treća situacija, da se neko od ljudi iz te koalicije neće opredijeliti ni za jednu ni drugu stranu. Na te varijante čekamo odgovore", kazao je Milić.

Tatjana Debeljević, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније