Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 08. 2014. 08:12 >> 08:12
5

ABAZOVIĆ OPTUŽUJE

SDP i Pajović krivci za propast pregovora

Socijaldemokratska partija (SDP) i lider Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović glavni su krivci za propast pregovora o formiranju manjinske vlasti u Podgorici, jer su zloupotrijebili inicijativu za sazivanje vanrednog kongresa Pozitivne kako bi prekinuli razgovore sa opozicijom, izjavio je član Predsjedništva Pozitivne. Dritan Abazović.

 

Abazović je Vijestima kazao da socijaldemokrate nikada nijesu iskreno željele saradnju sa opozicijom, dok je Pajović htio da se obračuna sa neistomišljenicima u stranci, po cijenu kraha pregovora.

Takođe, on tvrdi i da inicijativa osam članova Predsjedništva nije ugrozila pregovore, već je iskorišćena kao alibi protivnicima formiranja manjinske vlasti.

Abazović kaže da je inicijativa upućena kao interni dokument, „a onaj ko je to dao medijima svjesno je zapalio Pozitivnu, stavio lični interes ispred javnog i naravno ugrozio pregovore“.

„Na taj način je dao alibi drugima da se vade na Pozitivnu. U pozadini svega leže drugi motivi koji se kristališu od same kampanje Evropsko lice Podgorice, a to će javnost vrlo brzo biti u prilici da sazna. Dakle, nije haos napravila inicijativa, već pojedinac koji je nju zloupotrijebio. Onaj isti koji dva mjeseca ranije nije htio da stavi na glasanje moj zaključak o stavljanju moratorijuma na sva unutarstranačka pitanja dok se vlast u Podgorici ne formira, a to je Darko Pajović", kazao je Abazović, navodeći da pokretanje inicijative nije moglo da sačeka završetak pregovora, jer se sjednice GO i predsjedništva održavaju dva ili tri puta godišnje.

Odgovarajući na pitanje da li je svjestan da bi u ovakvoj situaciji Pozitivna rizikovala politički nestanak u slučaju vanrednih izbora u Podgorici ili državi Abazović ke naglasio da Pozitivna sa istom postavkom igrača ne može više dobiti nijednu utakmicu.

„Oni koji žele dobro stranci shvataju da nešto hitno treba mijenjati i da ovako ne ide. Vjerujem da će se Pozitivna revitalizovati i iz svega izaći jača. Uz određene korekcije možemo vratiti mnoge ljude koji su nas napustili, kao i okupiti nova lica i subjekte. Imamo potencijal da budemo okosnica drugačije Crne Gore. Za sve to potrebne su nam personalne i političke promjene. To podrazumijeva novo vođstvo i novi politički manifest koji će Pozitivnu predstaviti kao nedvosmisleno građansku, opozicionu stranku, koja ideološki ne luta, zna šta želi i ima precizne odgovore na sva politička pitanja. Iskreno vjerujem da ćemo u narednih šest mjeseci imati takvu stranku“, ocijenio je on.

Na pitanje zašto se traži ostavku Pajovića Abazović je odgovorio da su propustili istorijsku šansu za formiranje vlasti u Nikšiću, izgubili politički Savjet koji je bio više nego respektabilan, izgubili odbornike i poslanika.

„Naši odbornici u Budvi su prišli DPS-u, izgubili smo skoro sve lokalne izbore, napravili loš rezultat u Podgorici gdje smo imali velika očekivanja“, rekao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније