Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 10. 2014. 08:28 >> 08:38
4

REORGANIZACIJA OPOZICIJE?

Lekić: Možda će trebati i nova imena

U širokom opozicionom savezu mnogo je bolje biti bez onih koji misle da mogu biti opozicioni uz periodične trgovine sa DPS-om, kadrovskog ili nekog drugog projektnig karaktera. Vjerujem da takvih nije premnogo, kazao je lider Demokratskog fronta, Miodrag Lekić.

On je u intervju u naslovljenom “Tražiću nova rješenja a možda i lidere” u kojem govori o reorganizaciji opozicije,  izjavio da prihvata poziv poslanika Pozitivne Dritana Abazovića da učestvuje u traženju rješenja za novo organizovanje opozicije, a ako treba i zajedničkog traženja novih imena koja bi, kao prvi među jednakima, demokratski vodili široki i jedinstveni opozicioni blok.

Abazović je prekjuče apelovao na Lekića, kao lidera najjačeg političkog saveza, da provjeri da li u Crnoj Gori postoji želja za formiranjem jedinstvenog bloka koji će, osim opozicionih političkih subjekata, okupiti predstavnike civilnog sektora, sindikata, radnika i drugih slojeva društva.

Lekić je za Vijesti kazao da je Abazovićevo javno promišljanje o potrebi novog organizovanja parlamentarne i vanparlamentar neopozicije, u isti mah čin odgovornosti i konkretan doprinos mogućim rješenjma.

„Prihvatam izazov da uzmem učešća u tom traganju, sa mjestom koje drugi smatraju da mi pripada, sve u cilju osmišljavanja racionalne koncepcije i mobilisanja širokog spektra demokratskih snaga”, rekao je lider DF-a.

On je dodao da za početak novog organizovanja mora postojati neki oblik stalne koordinacije među istinski opozicionim subjektima.

“Naglašavam 'istinski opozicioni subjekti', jer je logično, a i mnogo bolje biti bez onih koji nisu raščistili da li uopšte pripadaju opoziciji ili onih koji misle da mogu biti opozicioni uz periodične trgovine sa DPS-om, kadrovskog ili nekog projektnog karaktera. Vjerujem da takvih nije premnogo”, rekao je on.

Lider DF-a kazao je da ideja formiranja demokratskog opozicionog saveza odgovara njegovim dosadašnjim idejama, i konkretnim naporima: “Taj moj napor neće izostati ni u ovoj fazi. Zato kada poslanik Abazović pominje moju moguću ulogu u ovom kontekstu, sve to doživljavam kao trenutak vlastite odgovornosti, ali i odgovornosti svih nas zainteresovanih za promjene”.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније