Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 11. 2014. 11:37 >> 11:35
1

ĆATOVIĆ NAJAVILA

Kotor dobija žičaru do tvrđave San Đovani

Kotor će u toku sljedeće godine dobiti žičaru do tvrđave San Đovani. Predsjednica Opštine, Marija Ćatović, kazala je da je na taj način je riješena dugogodišnja dilema kako ovu, izuzetno atraktivnu lokaciju i turistički resurs od kapitalne važnosti za Kotor staviti u funkciju.

 

Ona je podsjetila da je izgradnja žičare davno planirana, ali da je ovaj posao kočio kotorski Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture koji je pismeno tražio da se umjesto žičare gradi lift.

"Ta investicija bi koštala 12 miliona eura, što je za Kotor bilo zaista mnogo“, kazala je Ćatović za Skala Radio, naglašavajući da bi čak i lift bio isplatljiva investicija.

Kadrovskom promjenom u Upravi za zaštitu kulturnih dobara, na čijem čelu je sada Anastazija Miranović dobijena je načelna saglasnost da izgradnja žičare ne predstavlja problem. Nakon takvog saznanja Opština je krenula u realizaciju ove investicije.

Ovih dana u Kotoru su boravili predstavnici austrijske firme “Doffelmayr”, najpoznatije u svijetu kada je u pitanju projektovanje i izgradnja žičara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније