Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 02. 2015. 17:43 >> 17:41

RASPRAVA O ANB-u

Bulatović: Zašto nije zakazana sjednica Odbora?

Predsjednik Odbora za Odbranu i bezbjednost Mevludin Nuhodić rekao je da to tijelo može raspravljati o bezbjedonosnoj situaciji u Crnoj Gori, nakon ostavke direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Bora Vučinića, ali sa temom koja je u njegovom djelokrugu rada.

Poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović, upitao je na početku sjednice crnogorskog parlamenta na kojoj poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o ANB-u, zbog čega nije zakazana sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost na kojoj bi bilo raspravljano na osnovu čega je, nakon ostavke direktora Agencije, postavljena druga osoba da rukovodi tim organom.

Nuhodžić je rekao je da ne postoji smetnja da se sjednica Odbora zakaže, ali da tema bude u djelokrugu tog skupštinskog tijela.

"Ostavka Vučinića je lični čin i o njoj mi nismo mogli raspravljati. Mogli smo raspravljati o aktuelnoj bezbjedonosnoj poziciji ostavke Vučinića, to nije nikakav problem", naveo je on.

Poslanik Velizar Kaluđerović kazao je da je prije mjesec uputio pismo Nuhodžiću u kojem je, kako je rekao, inicirao da bude zakazana sjednica Odbora.

Nuhodžić je kazao da je dogovoreno da sve što stoji u inicijativi Kaluđerovića da bude predmet sjednice Odbora, ali sa temama u djelokrugu tog skupštinskog tijela.

Bulatović je pitao je predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da li će se, kao član Savjeta za bezbjednost, posebno obratiti na plenumu povodom stanja u ANB-u, koje je, kako je ocijenio, neregularno.

Krivokapić je kazao da da je dobio objašnjenje od predsjednika Vlade Mila Đukanovića, kao zakonski ovlašćenog predlagača direktora Agencije.

"Parlament utiče na to postupkom davanja mišljenja. Onaj ko treba da da odgovor je predsjednik Vlade, ja ne bih da ga interpretiram, nešto što nije u formi odluke", naveo je Krivokapić u parlamentu, na početku rasprave o izmjenama Zakona o ANB.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније