Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 02. 2015. 19:27 >> 19:54
23

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

S DPS-om samo zbog NATO-a

Socijaldemokratska partija (SDP) ostaje u koaliciji je sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), zbog NATO integracija Crne Gore, kazao je predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić.

 

Krivokapić tvrdi da autoput Crnu Goru neće odvesti u dužničko ropstvo, ocjenjujući da je veća šteta bilo poslovanje Kombinata aluminujima (KAP), kroz koji je, kako je naveo, nestalo 800 miliona eura državnog novca.

„Treba li opet da iscuri novac na nešto poput plaže, ili da ostane put pa da nešto iscuri“, naveo je Krivokapić gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti.

On je dodao da bi nadležni tužilac trebalo da ispita da li bilo korupcije u postupku privatizacije Kraljičine plaže.

SDP-ovo blokiranje prodaje Kraljičine plaže, premijer Milo Đukanović je nedavno nazvao zločinom protiv države, a Krivokapić kaže da se u tome nije prepoznao.

On je naveo da se SDP protivio prodaji Termoelektrane Pljevlja za 30 miliona eura, što se, kako je dodao, ispostavilo kao dobar potez jer je kasnije prodata za 420 miliona.

„Na tom primjeru se vidi ko ugrožava a ko štiti državne interese“, rekao je predsjednik parlamenta.

Upitan šta onda radi sa takvim koalicionim partnerom u vlasti, Krivokapić odgovara da je tu samo zbog NATO integracija.

„Druge stvari pokušavamo da popravimo ali je to ključna stvar zbog čega smo u koaliciji, inače izašli bi iz koalicije. Može se desiti da Crna Gora uđe u NATO ali da vlast ne uđe“, dodao je on.

Kao glavnu prepreku ulaska države u Alijansu, Krivokapić vidi u sudstvu, navodeći primjer suđenja za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

„Deset godina se nigdje na svijetu ne sudi za ubistvo policajca“, kazao je on.

Nećemo prelaznu vladu

Krivokapić je saopštio da nije spreman da formira prelaznu vladu sa opozicijom, jer smatra da bi takva nestabilnost ugrozila dobijanje poziva za članstvo u NATO.

"Prelazna Vlada je nešto što je zahtjev opozicije, a za nas nije prioritet", poručio je on.

Lider SDP-a kaže i da su slobodni mediji postali jedan od osnovnih zahtjeva NATO članica.

On smatra da DPS ima loš uticaj na tu slobodu,  i navodi da je ta partija odgovorna za pokretanje afera u Informeru.

"Kad se jedan politički koncept brani medijskim najamnicima sa strane, to je već dokaz poodmaklog lošeg stanja tog političkog koncepta i nemoći. U Crnoj Gori se očigledno nije mogao naći niko bezočan da radi ono što se radilo prema Vanji Ćalović", rekao je Krivokapić.

On je odbacio navode da je SDP podijeljena stranka, i da njen dio zapravo kontroliše DPS.

Krivokapić je za 3. jun najavio partijski Kongres na kojem ne očekuje protivkandidata za mjesto predsjednika stranke.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније