Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 03. 2015. 08:09 >> 08:19
6

FAJON O NATO-U

Podržati što prije članstvo CG

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) pozvali su NATO države da aktivno podrže što brže priključivanje Crne Gore Alijansi zbog poboljšanja bezbjednosti u jadranskom regionu i efikasnije regionalne saradnje, kazala je potpredsjednica Kluba poslanika Naprednog saveza socijalista i demokrata u EP, Tanja Fajon.

Kako je dodala, poslanici EP su, u Rezoluciji o napretku Crne Gore, posebno pozvali NATO države, koje su i članice Evropske unije, da podrže brže priključenje Crne Gore Alijansi.

Fajon je objasnila da Rezolucija nije obavezujuća, navodeći da ona predstavlja neku vrstu smjernica odnosno odraz savjeta i želja poslanika u EP, prenosi Pobjeda.

Ona je ocijenila da je važno da Crna Gora ima saveznike i prijatelje na putu evroatlantskih integracija, kao što je Evropski parlament, ali je, kako smatra, još važnije da ispunjava potrebne obaveze kako bi dostigla nivo spremnosti kako za priključivanje Alijansi, tako i za napredak na putu ka EU.

Fajon je kazala da su evroatlantske integracije postepen proces i put, a ne samo cilj koji treba postići.

“Ono što je najbitnije su reforme i promjene na bolje koje se postignu na tom putu, a ne članstvo samo po sebi”, poručila je Fajon.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније