Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B. [ Jelena Otašević, TVCG ]

27. 03. 2024. 19:39 >> 08:15
1
Čitaj mi:

IVANOVIĆ

"Ne vjerujem da se kriza sa lokalnog može preliti na državni nivo"

Da se kriza na lokalnom nivou ne može preliti na državni poručio je za TVCG ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Šef crnogorske diplomatije je u zvaničnoj posjeti Ljubljani, a da je politička stabilnost preduslov za evropski put poručili su i slovenački zvaničnici.

"Ne vjerujem da se bilo kakva kriza ili prekompozicija na lokalnom nivou može preliti na državni nivo. I vjerujem da se na lokalnom nivou radi upravo o onome što sam rekao o prekompoziciji, nekoj manjoj unutrašnjoj određenih snaga. Kao što znate i te prekomponovane snage su posljednjih dana davale vrlo jasne izjave da poštuju koalicijalne sporazume i da ne planiraju da prave bilo kakve opstrukcije u radu lokalnih samouprava", kazao je Ivanović.

Kako je dodao, misli da se pred svakim nalazi velika odgovornost, ali i velika šansa.

"Dakle, ukoliko ispunimo i iskoristimo tu šansu ove godine, onda smo i zadovoljili svoju odgovornost, a ukoliko uradimo nešto da prokockamo tu šansu, onda će i ta odgovornost biti veća, ne samo pred našim partnerima nego još važnije pred ovih 80% građana u Crnoj Gori koji podržavaju evropske integracije", naglasio je Ivanović.

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon, ističe da će IBAR u junu donijeti novi izvještaj.

"Ja vjerujem da će biti pozitivan barem po onome što radi Crna Gora. Nova vlast ima ambiciozan evropski put, put reformi i to što obećava, upućuje da nije samo spremna za zatvaranje poglavlja u ovoj godini, barem 10, nego je i spremna za dolazak u Europsku uniju do 2030. godine, što je neka godišnjica u kojoj svi razgovaramo", istakla je Fajon.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније