Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2015. 17:58 >> 17:51

HOLANDSKI DIPLOMATA

Značajan napredak od obnove nezavisnosti

Crna Gora je od obnove nezavisnosti značajno napredovala, a rezultati koje je postigla u evropskim i evroatlanstkim integracijama preporučuju za uspješan nastavak tih procesa, poručio je generalni direktor za evropsku saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Holandije Robert de Grotom.

 

On je na sastanku sa šefom crnogorske diplomatije, Igorom Lukšićem, pohvalio napredak Crne Gore, dodajući da se posebno treba fokusirati na implementaciju usvojenih zakonskih rješenja uz očekivanje da će do kraja godine biti donešena pozitivna odluka po pitanju članstva Crne Gore u NATO.

Lukšić je istakao da Vlada ulaže posebne napore u afirmaciju faze implementacije zakona u sklopu sprovođenja reformi u ključnim oblastima.

Ministar je, kako je saopšteno iz njegovor resora, podsjetio je na veoma dinamičan i uspješan proces evropske integracije, o čemu svjedoči i nedavno otvaranje još dva pregovaračka poglavlja.

“Lukšić je zahvalio je na kontinuiranoj podršci Vlade Holandije sprovođenju reformi u oblasti vladavine prava kroz brojne razvojne bilateralne projekte čiji je cilj podrška našoj zemlji u procesu evropske i evroatlantske integracije, naročito u oblastima reforme pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i unaprjeđenja zaštite ljudskih prava”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o važnosti crnogorskog članstva u NATO posebno istakavši značaj jačanja stabilnosti i sigurnosti ne samo Crne Gore već i regiona i oblasti Mediterana.

Tokom sastanka je bilo riječi o daljem unaprjeđenju bilateralne saradnje, reformama u oblasti ekonomije i javne uprave kao i veoma sadržajnoj saradnji dvije zemlje na multilateralnom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније