Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 05. 2015. 18:01 >> 19:05
7

U PODGORICI

Protest omladine URE

Omladina Reformskog pokreta URA održala je protestnu šetnju u Podgorici, povodom Dana mladosti. Protestna šetnja krenula je od spomenika Svetom Petru Cetinjskom, a završila se na Trgu Republike.

Iz URE je saopšteno da su šetnjom željeli da ukažu na prilično zaboravljenu omladinu Crne Gore koja mora da preuzme značajniju ulogu u kreiranju sopstvene i budućnosti cijele države.

Omladina tog pokreta je poručila da je u Crnoj Gori teška socio - ekonomska situacija. 

"Danas u Crnoj Gori imamo poražavajuće podatke da je oko 11 hiljada visokoškolaca na birou rada, nedovoljnu usklađenost obrazovnih politika sa tpotrebama tržišta rada i sama politika zapošljavanja se zasniva na partijskim vezama, na prijateljskim, kumovskim, rodbinskim odnosima, a ne na CV-u, diplomi samih kandidata", rekao je Mileta Radovanić iz URA-e.

On je poručio da je krajnje vrijeme da crnogorska mladost ustane i traži ono što joj pripada.

"To je bolja i sigurnija budućnost kako nas tako i svih građana, jednostavno nećemo dozvoliti da nam ukradu budućnost", rekao je Radovanić.

Sekretarka URA-e Ksenija Rakočević kazala je da je krajnje vrijeme da se prestane sa uslovljavanjem žena po modelu "ili ćete imati porodicu ili ćete imati karijeru".

"Mi smo za to da budemo majke, ali ne samo majke, da nam se vrati dostojanstvo i prestane sa ucjenjivanjem izuzetno slabim uslovima porodiljskog bolovanja koje nas doslovno dovodi do toga da danas u zemlji imamo najslabiji natalitet od 1950", kazala je Rakočević.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније