Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 05. 2015. 10:40 >> 12:18
47

LAZOVIĆ O KONGRESU

"Očekujem pobjedu Brajovića"

Potpredsjednik Vlade i funkcioner SDP-a Vujica Lazović kazao je da očekuje pobjedu Ivana Brajovića na partijskom kongresu koji će biti održan 3. juna. Istovremeno je rekao kako očekuje da neće doći do rascjepa u SDP-u.

 

Lazović je rekao da je podrškom Brajoviću pokazao šta misli o liderstvu Ranka Krivokapića. Kad je riječ o stranim ulaganjima, Lazović je rekao da "bez stranih investicija i ubrzanog, dinamičnog i agresivnog ekonomskog razvoja nema spasa Crne Gore".

Potpredsjednik SDP-a je na otvaranju nove tehničke zgrade Telenora rekao da svaki razvoj sa sobom nosi rizik i spremnost da se preuzme odgovornost.

Govoreći o tome da li se kao visoki funkcioner SDP-a osjeća kao kočničar ekonomskog razvoja, Lazović je rekao su u toj partiji "zbog lošeg iskustva u vezi pojedinih loših investitora imali dodatni oprez".

„Mislim da u Crnoj Gori nemamo podjele po partijskoj liniji po tom pitanju. Na političkoj sceni se razlikujemo kao pojedinci u pogledu toga što imamo one koji su za izgradnju autoputa, modernizaciju željeznice, proširenje aerodroma i izgradnju hotelskih kapaciteta visoke kategorije, ali i one koji iz kabineta besjede o moralu, pravdi i slobodi“, rekao je Lazović.

Istakao je da je potrebno da se Crna Gora okrene ubrzanom ekonomskom razvoju ili će, u protivnom, ostati u zapećku civilizacije i na periferiji Evropske unije (EU).

„Nijesmo kočničari, neki od nas su i mašinovođe. Evo vidite, ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, je prihvatio svu odgovornost da vodi jedan od najvećih, ako ne i najvećih projekata, a to je autoput“, rekao je Lazović.

Kad je riječ o Mamuli, Lazović je rekao da treba vidjeti kako će se to pitanje razriješiti u parlamentu.

„Moj lični stav je da je tu napravljena jedna srećna kombinacija, odnosno dobra simbioza turističke valorizacije i zaštite istorijske i kulturne baštine. Mi u dugoročnom pogledu, a i prethodno vrijeme je pokazalo da je jedan istorijski spomenik doveden na rub devastacije, nijesmo imali dovoljno sredstava i kapaciteta da to spriječimo“, zaključio je Lazović.

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније