Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2015. 12:55 >> 13:11
15

DAMJANOVIĆ O BEČIĆU

Ćuti o srpskom, ćirilici, NATO-u i SPC-u

Predsjednik Kluba poslanika SNP CG, Aleksandar Damjanović, kazao je da njegov bivši partijski kolega, sada predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, “mudro” ćuti o svim gorućim temama crnogorske političke scene, pažljivo se uzdržavajući konkretne kritike vlasti, slušajući svoje mentore.

"Danas niko u Crnoj Gori ne zna za stav gospodina Bečića o najavljenim protestima, niti o statusu srpskog jezika, ćiriličnog pisma i srpske crkve, niti o pristupanju Crne Gore NATU, osim što je izjavio da će se istovremeno zalagati za “edukativnu” kampanju i za i protiv", saopštio je Damjanović.

Jedino, kako je kazao, Bečić se izjasnio o pitanju državnih simbola, himne i trobojke.

"Time što su te boje nestale iz njegovog okruženja koje je postalo “državotvorno” crveno, sa sve crvenim kravatama", istakao je Damjanović.

Poslanik SNP-a je kazao da uvažava sve različitosti i posebnosti.

"Pa i političke, koje u odnosu na moju malenkost ima gospodin Bečić, kao što se trudim da razumijem njegovu potrebu, da u ovako ranoj fazi svog političkog sazrijevanja, već mijenja partijske dresove. Takođe, razumijem i njegovu potrebu da u svojim, veoma dugim i čestim saopštenjima ponavlja da Crnu Goru nosi u srcu i da stalno poziva na pomirenje i ljubav, iako ne kaže sa kim misli da se miri i ljubavi", naveo je Damjanović.

"Da vrati makar 100.000 eura"

"Gospodin Bečić, bivši potrparol SNP CG, koji je do juče dobijao finu platu od tog istog SNP-a, na svom prvom radnom mjestu savjetnika u stručnoj službi Partije, veoma dobro zna da je samo moja mjesečna donacija Partiji od moje zarade kao poslanika Skupštine, pokrivala pola njegove neto zarade, što je uz ekonomsku edukaciju koju je od mene dobijao besplatno, bio još jedan vid konkretne podrške gospodinu Bečiću", saopštio je Damjanović.

On ističe da nema nemam razumijevanja za činjenicu da neko napusti SNP CG, nakon što je potrošio više od sto hiljada eura koje mu je SNP obezbijedila za kampanju.

"Umjesto dalje polemike pozivam gospodina Bečića, da ako ikada “dobrim ljudima” bude vraćao dug za osnivanje svoje nove partije, vrati i bar sto hiljada eura svojoj bivšoj partiji. Ostatak preko sto hiljada eura ćemo mu oprostiti, pa neka se taj dio tretira kao donacija SNP CG svom bivšem portparolu", poručio je Damjanović.

Takođe, Damjanović je zatražio od Bečića da javnosti odgovori da li se prije Kongresa SNP CG sreo sa čelnicima DPS-a Milom Đukanovićem iSvetozarom Marovićem ili, pak, nekim iz nižeg ešalona vlasti.

"Jer je na postavljeno pitanje veoma precizno odgovorio da se sa tom gospodom nije sreo poslije Kongresa SNP CG", zaključuje Damjanović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније