Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 07. 2015. 18:31 >> 18:29
11

BRAJOVIĆ I LAZOVIĆ

Stvarni razbijači SDP-a bi da operu savjest

Stvarni razbijači SDP-a sad pokušavaju da operu svoju savjest, napadajući one koji su uradili sve što su mogli da bi se sačuvalo jedinstvo partije i to upravo od onih koji svoj život nikako ne bi mogli da zamisle bez uličnog glamura koje funkcija koju pokrivaju nosi, cirkusa sa obezbjeđenjem, i “tinu-ninu” naprijed i nazad, na “opšte oduševljenje” svih građana Crne Gore, a posebno naših Kotorana, navodi se u odgovoru Medijskog tima Ivana Brajovića na današnje saopštenje iz Socijaldemokratske partije.

Iz SDP-a su danas pozvali, kako su kazali, gubitnike sa Kongresa, Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića da, umjesto obmanjivanja javnosti, učine jedini politički odgovoran i elementarno častan potez i vrate ministarske mandate SDP-u.

“Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i ministar Ivan Brajović, mandate duguju građanima koji su im na osnovu programskih principa i ciljeva dali podršku na izborima 2012. godine, a od kojih je drugi dio SDP-a odustao, jer je očigledno da je od podgoričkih izbora na sceni bio, srećom neuspješan, pokušaj poklanjanja časnog SDP-a Demokratskom frontu, što više ni njegovi čelnici ne kriju”, navodi se u odgovoru i konstatuje da “etičari” treba da znaju da su Lazović i Brajović na koalicionoj listi prvo izabrani za poslanike, a tek nakon toga za članove Vlade, zbog čega imaju isti legitimitet kao i oni koji ga sad nevješto osporavaju.

“Upravo su oni bili na vrhu liste SDP-a u sastavu koalicije, čime je njihov legitimitet od građana ubjedljivo potvrđen. Sigurni smo da su birači SDP-a dominantno opredjeljivali glasove našoj dojučerašnjoj partiji zahvaljujući toj činjenici, što će naredni izbori nesumnjivo dokazati, a za šta ostavke na članstvo u SDP-u, koje ovih dana pljušte u javnosti, predstavljaju najbolju potvrdu”, stoji u saopštenju.

Iz Lazovićeve i Brajovićeve struje kažu kako sui h odlučnost i odgovornost prema građanima isključivo motivisale da napuste partiju, i da na taj način sačuvaju izvornu ideju socijaldemokratije, od koje u SDP-u nije ostalo ništa, a za koju su sigurni da je u izvršnoj vlasti najbolje reprezentuju Lazović i Brajović.

“Sve drugo bi bila klasična partijska diktatura nad bazičnim opredjeljenjima birača na izborima 2012. godine. Za one koji flagrantno krše koalicioni izborni program bi bilo politički etičnije da ne participiraju u Vladi, nego da sakupe političku hrabrost i konačno otvore karte, jer je upravo politika bespredmetnog plivanja u mutnom srozala podršku istinskoj ideji socijaldemokratije na najniži nivo od njenog postojanja”, navodi se u reagovanju.

Obraćajući se svojim bivšim partijskim kolegama, Lazović i Brajović zaključuju:

“U ostalom, kad već spominjete devedesete godine, potrebno je da se okrenite oko sebe i vidjećete da je malo ko od onih u čiju ste se hrabrost koliko do juče kleli, sada sa vama, jer su svi do jednog prepoznali da u posljednje vrijeme lične frustracije lidera prerastaju u partijsku politiku, na šta nas istorija surovo opominje”. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније