Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 07. 2015. 07:59 >> 07:51
10

PAJOVIĆ NAJAVIO

Neću podržati novu većinu u parlamentu

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović ocijenio je da njegova stranka neće podržati formiranje neke nove većine u parlamentu koja bi bila u suprotnosti sa izraženom voljom građana.

 

"Formiranje neprincipijelne većine koja bi bila u suprotnosti sa demokratski izraženom voljom birača na izborima, a pri tome mislim, da budem jasan, formiranje neke nove vladajuće većine koja bi formirala Vladu, je nešto što je u suprotnosti sa demokratskim principima i sa naše strane neće biti podržano", kazao je Pajović za Pobjedu.

Lider Pozitivne je dodao da je pitanje EU i NATO integracije važnije od toga ko je na vlasti.

„Mi smo, kao odgovorni političari, evroatlantske integracije i vladavinu prava definisali kao prioritete. Rukovodimo se političkom vizijom, a vizija je značajnija od politickih partnera ili konkurenata. Ako partneri ili konkurenti mogu da nam pomognu u ostvarivanju jednog ili oba cilja, naša ruka je pružena. Znate, kad imate političku viziju, onda ima smisla baviti se politikom. Ako vam je jedina vizija doći na vlast ili održati se na vlasti, onda je teško ostvarivati partnerstva na takvim principima. Pozivam sve političke aktere da nam se pridruže u ostvarivanju vizije. Neka oni pokupe sve lovorike uspjeha, samo neka nam se pridruže u borbi za viziju. Ja želim da svi zajedno zamislimo bogatu i uspješnu Crnu Goru koja je članica EU i NATO-a, državu u kojoj vlada pravo i pravda, i zemlju u kojoj su građani na prvom mjestu. Svako ko je spreman da radi na ostvarivanju ove vizije naš je potencijalni partner“, poručio je Pajović.

Pajović je ponovio da Pozitivna neće sarađivati sa partijama koje su protiv EU i NATO-a. Dodao je da ne razumije zašto se partije koje su protiv EU i NATO-a ljute zbog tog stava.

„Pa valjda je razumno da nećete sa onima koji imaju drugačije strateške ciljeve? Jasno je da bi te partije htjele sa nama samo da bi došle na vlast. Da ponovim, između članstva Crne Gore u EU i NATO-a ili vlasti, mi biramo članstvo u EU i NATO-a. Tačka! Koliko puta treba ovo da ponovim i koliko jasniji mogu biti u ovom stavu? Šta je tu sporno i šta tu nekome nije jasno!? I opet, tačno je, rekli smo da DPS i SDP kao partije jesu naši prvi partneri, ali kada je riječ o evroatnlantskim integracijama“, istakao je lider Pozitivne.

Prema njegovim riječima, to što ovakav stav opozicija tumači kao nuđenje DPS-u je „klasično spinovanje kojim se oni nerijetko služe“.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније