Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2015. 15:50 >> 16:43
7

SIMOVIĆ PORUČIO

Za podsmijeh ako ste na čelu parlamenta sa 3% podrške

Navodi poslanice Socijaldemokratske partije (SDP), Draginje Vuksanović, da je Vlada tražila da joj parlament pokriva sumnjive odluke kada su u pitanju turistički projekti, obiluje proizvoljnim, netačnim i političkim stavovima i činjenicama, ocijenio je potpredsjednik Skupštine, Milutin Simović.

Simović je u reagovanju na navode Vuksanović, rekao da kao član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i potpredsjednik parlamenta, zna da je u svakoj civilizovanoj zemlji, čak i koja nije u najboljem demokratskom statusu, Vlada organ izvršne vlasti, zadužen za vođenje ekonomske politike.

„Znam to i kao dugogodišnji član Vlade“, poručio je Simović.

Vuksanović je u nedjelju, reagujući na izjave Simovića, rekla da je za stanje ekonomije u svakoj državi odgovorna Vlada, a da je jedino u Crnoj Gori, na opšti smijeh civilizovanog svijeta, izmišljena "parlamentarna diktatura", da bi se bježalo od odgovornosti vođenja zemlje.

To bi, kako je ocijenila, posebno trebalo da zna Simović, ako mu je stalo do elementarne istine.

Simović je rekao da vidi podsmijehe o kojima Vuksanović govori, ali im, kako je kazao, porijeklo vidi malo drugačije nego ona.

„Plašim se da je u pitanju podsmijeh pokušaju predsjednika parlamenta da zloupotrebom demokratski nezaslužene funkcije, istina zahvaljujući i DPS koalicionoj širokogrudosti, prenaglasi vlastiti politički značaj. Nadam se da se slažemo da nije uobičajeno da se na toj poziciji 17 godina nalazi čovjek čija politička podrška ne prelazi oko tri odsto. To i jeste za podsmijeh“, poručio je Simović.

On je kazao da mu je žao da je objektivno i sam predmet tog podsmijeha.

„Cijenim instituciju crnogorskog parlamenta i ne zloupotrebljavam je, jer me na to dodatno obavezuje odgovornost mjesta potpredsjednika“, dodao je Simović.

On je rekao da je pravo da odlučuje o svim koncesijama dužim od 30 godina za sebe tražio i dobio parlament.

„Tačno je i da se tome niko nije mnogo protivio. Razumijevajući da je dobro da se o tim dugoročnim aranžmanima obavi još jedna demokratska provjera Vladine procjene“, poručio je Simović.

Crnogorski parlament, prema riječima Simovića, danas sve češće preuzima ulogu supstituta svih organa vlasti i vrhovni je moralni i stručni presuditelj o svim temama, uključujući i one o kojima se, kako je kazao, nažalost jako malo zna.

On je rekao da hoće ipak da pohvali nešto u saopštenju Vuksanović.

„Najvernije ste svog političkog lidera interpretirali kad ste skoro citirali njegovu misao da ni u Africi razvoj zemlje ne zavisi od 23 kreveta i 90 privatnih apartmana“, rekao je Simović.

On je rekao da i parlament i Vladu dominantno politički čini DPS. 

„Zato, nemojte ni pokušati da me svađate sa parlamentom, čiji sam potpredsjednik i čijoj afirmaciji doprinosim kao jedan od 30 poslanika te partije“, zaključio je Simović.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније