Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Jutarnji.hr ]

26. 09. 2015. 17:58 >> 17:47
4

SRBIJA-HRVATSKA

Hiljade izbjeglica u kukuruzištu na granici

Hiljade izbjeglica je otkriveno u kukuruzištima blizu hrvatskog sela Strošinci, u blizini granice sa Srbijom, saopštile su danas vlasti Hrvatske, navodeći kako su izbjeglice do granice dovezli srpski autobusi.

Izbjeglice su bile izgubljene, a otkrila ih je hrvatska policija, koja ih je u više autobusa prebacila do obližnjeg tranzitnog kampa u Opatovcu, pri čemu je došlo do razdvajanja porodica, prenosi AP.

Prema saopštenju direktora hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje Jadranka Perinića, na Strošincima je sada najveći pritisak izbjeglica, prenosi Jutarnji list.

Perinić je napomenuo kako je namjera izbeglica da se po ulasku u Hrvatsku prevezu do željezničke stanice Spačva, nedaleko od Vrbanje, odakle bi vozom krenuli prema Mađarskoj.

"Ne razumijemo tu strategiju prelivanja izbjeglica s jednog graničnog prelaza na drugi, ali se s tim za sada nosimo", kazao je Perinić, dodavši kako ne očekuje da se narednih dana smanji priliv izbjeglica u Hrvatsku i kako tome trenutno "ne vidi kraja".

Na istočnoj hrvatskoj granici izbeglice i dalje pristižu i preko Bapske i Tovarnika, ali ih na tom području sada nema u velikom broju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније