Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Portal RTCG [ B92 ]

29. 11. 2015. 15:12 >> 17:04
6

BIVŠI SPECIJALAC

Priveden zbog praćenja Vučića

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da je priveden Siniša Milić (37) iz Šehovića u BiH, koji je osam puta u posljednja 24 sata zatečen u opservaciji kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar policije je na vanrednoj konferenciji za štampu rekao da se radi o licu rođenom 1973., da je bio pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009., a posljednjih godina je u vezi sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

To lice je, kaže Stefanović, i bivši pripadnik obezbjeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih djela, koji je ubijen 2013.

Crnogorska policija ga je krajem avgusta 2013. uhapsila Milića, dok je radio kao lični telohranitelj Đurovića, protjerala ga i i izrekla mu mjeru zabrane ulaska u Crnu Goru u narednih godinu dana.

Đurović je, kako je podsjetio Stefanović, bio u bliskoj vezi sa Lukom Bojovićem.

Prilikom privođenja, prenio je Stefanović, lice je bilo u vozilu marke Audi A8.

Kako je istakao, S.M. je poslije privođenja više puta promijenio iskaz, a posljednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

"U toku je intenzivna policijska akcija, s ciljem da se to rasvijetli. Maksimalno su pojačane mjere bezbjednosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne funkcionere za koje se smatra da mogu biti ugroženi", nagalsio je Stefanović.

On je istakao da kada pripadnik jedne tako ozbiljne kriminalne grupe osam puta za 24 sata zatečen kod premijerovog doma, onda je jasno da to ne radi iz dobrih namjera.

Stefanovć je naglasio da su vlasti zainteresovane za detaljnu i brzu istragu, i da će ona pokazati koji su motivi.

Vučić prošao poligraf

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtjev saslušan i da je prošao poligraf.

Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, ucjeni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica, i najavio da će zbog toga biti sprovedena istraga.

"Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa 'ne', a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sjedio s njim bilo gdje, a ponajmanje u nekoj kafani", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da su zbog optužbi iznijetih u listu "Kurir" Vučiću postavljena sljedeća pitanja:

- Da li je ikada vidio Aleksandra Kornica, bivšeg direktora "Kurira"?

- Da li se ikada sa njim sastao?

- Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta drugo za davanje lažnog iskaza?

"Na sva ta pitanja premijer je odgovrio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu", rekao je Stefanović.

On je ocijenio da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem iznio takve informacije.

"Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Kornica i nakon podnošenja izvještaja očekujem da se Tužilaštvo izjasni", dodao je Stefanović.

List "Kurir" je na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, prije dvadesetak dana tražio od bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica da lažno svjedoči i lažno optuži vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније