Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1TV/Fonet

24. 12. 2015. 17:32 >> 17:21
38

NIKOLIĆ "DRŽAVNIČKI"

"Za razliku od CG, sa Srbijom se ne može igrati"

"Crna Gora je primjer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smiju tako da je tretiraju", rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za Sputnjik.

 

Nikolić je u intervjuu rekao da Crnu Goru ne treba porediti sa Srbijom, koja ima svoje interese, prava i vjekovna prijateljstva.

"Crna Gora je izabrala put članstva u EU i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu - znači, članstvo bez identiteta i samostalnosti", rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, za razliku od Crna Gore, Srbija sve vrijeme pokazuje da nije takva država i da sa njom ne mogu da se igraju.

"Srbija pokazuje da ima svoje interese, prava, vjekovna prijateljstva i da ne može ni Rusija da nam kaže - od sada ste neprijatelji EU, niti EU može da nam kaže da nam je Rusija neprijatelj. Mi to nećemo", izjavio je Nikolić.

Kako je objasnio, Crna Gora svjesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO.

Nikolić je dodao i da ne želi da se miješa u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, ali je izrazio zabrinutost za sudbinu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

"Nikako da se to riješi na način koji bi zadovoljio većinu naroda u Crnoj Gori, nego se računa na neku tihu asimilaciju, po iskazivanju pripadnosti narodu ili određenoj crkvi. Međutim, to je proces koji donosi sukobe između političara, građana, između rodova i plemena", objasnio je on.

Predsjednik Srbije kaže i da je imao savjete za Srbe u Crnoj Gori, ali da oni neke od savjeta nijesu prihvatili.

"Bolje je da ćutim nego da ponavljam nešto što neće prihvatiti, a ono što oni misle da je najbolje, ja ne mogu da im predložim. Svako ima pravo da kaže šta misli, a to pravo, ako drugima moram da ga obezbijedim, sebi sigurno neću uskratiti", istakao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније