Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

13. 02. 2016. 13:54 >> 13:40
6

VUČIĆ OCIJENIO

Ponašanje Haga veliki problem za Srbiju

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veliki problem način na koji se Haški tribunal ponaša prema Srbiji.

 

"To za mene predstavlja veliki problem, zato što ne mogu da objasnim ljudima u Srbiji zašto jedan čovjek umre (Tolimir), a da nam Hag ništa ne objasni, a da nam onda kažu izručićete ga (Vojislava Šešelja) tog dana, slučajno u jeku kampanje, da li da pomognemo desničarima ili da rušimo tebe, potpuno je svejedno. Oni koji su željeli da naprave problem Srbiji, napravili su ga", kazao je Vučić novinarima prilikom otvaranja novog pogona Koka-Kole u Zemunu.

Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag donijeti sam i da će ta odluka biti "uvijek najbolja za Srbiju".

On je kazao da Srbija dobro zna i svoje domaće i međunarodne obaveze, ali da "izgleda Srbija mora da podsjeća druge na njihove obaveze".

Haški tribunal zatražio je od Srbije da izruči lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja kako bi prisustvovao izricanju presude u tom sudu 31. marta.

Tribunal je Srbiji naložio da do 15. marta dostavi izvještaj o tome da li ima problema u vezi sa hapšenjem i izručenjem Šešelja.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније