Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Blic, Zenit.ba ]

24. 03. 2016. 12:49 >> 12:41
5

BIVŠA PORTPAROLKA

Artman uhapšena ispred Tribunala

Bivša portparolka Tužilaštva Haškog Tribunala, Florens Artman uhapšena je danas ispred tog suda.

 

Artman je uvedena u zgradu Međunarodnog suda pravde. Ona je tu došla da prati izricanje presude Radovanu Karadžiću.

Majke Srebrenice pokušavale su je otrgnuti iz ruku policajaca, ali nisu uspjele u svojoj namjeri te je ona uvedena u zgradu Tribunala.

Udruženja žrtava su napravili obruč oko nje, ali je nakon manjeg gurkanja ipak privedena. Uhapšena je u momentu dok je davala intervju medijima.

Kako prenose strani mediji, Artman je privedena zbog zabrane pristupa suđenju.

Ona je ranije optužena za nepoštovanja suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haškog suda u predmetu "Slobodan Milošević" koje je objavila u svojoj knjizi.

Prije nego što je privedena, Artman je za Al Jazeeru izjavila kako je privođenje uslijedilo "zbog toga što javnost upozorava neko vrijeme, a i danas je zbog toga došla, da je postignut ilegalni dogovor jednog suca i države Srbije, prema kojem žrtve ne bi dobile nikakvu odštetu od Srbije i Miloševićevog režima".

Artmanovoj je određeno sedam dana pritvora.

                                 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније