Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 04. 2016. 08:29 >> 08:12

ZA 0,01%

Dveri-DSS ispod cenzusa

Koalicija Dveri-DSS nalazi se ispod cenzusa sa 4,99 odsto glasova, pokazali su poslednji preliminarni podaci koje je objavila Republička izborna komisija Srbije (RIK), na osnovu obrađenih 99,82 biračkih mjesta.

 

Koalicija SDS-LDP-LSV ostala je iznad crte za ulazak u parlament sa 5,02, saopštila je kasno sinoć RIK.

Kako je saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Srbije, Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, SPS 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, a pokret "Dosta je bilo" 6,03 odsto.

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto. 

U trenutku čitanja rezultata lider Dveri Boško Obradović je sa galerije predsjednika RIK-a Dejana Ðurđevića pitao da li ga je sramota i da li smije da pročita rezultate, te da li smije "pred narod", na šta mu je Ðurđević odgovorio da ne vrši pritisak. 

Kako prenosi Tanjug, došlo je i do koškanja u sali, a Đurđević i Kovačević su napustili prostorije RIK. Đurđević je kasnije rekao da je u pitanju kulminacija pritisaka koje RIK trpi i slučaj je prijavio policiji-

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније