Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: O.Z. [ Beta ]

29. 06. 2016. 22:30 >> 23:50
2

PUTINOVA STRANKA

"Borite se protiv revolucija na Balkanu"

Vladajuća Jedinstvena Rusija (JR) danas je pozvala partijske partnere na Balkanu da se bore sa pokušajima "obojenih revolucija", koje, kako je ocijenila, sprovode spoljne sile zarad destabilizacije situacije na prostoru bivše Jugoslavije.

Jedinstvena Rusija je takođe pozvala te zemlje da slijede iskustvo Rusije u suprotstavljanju "obojenim revolucijama".

U saopštenju JR se navodi da je visoki funkcioner te partije Sergej Železnjak u susretu sa predstavnicima Srpskog pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije u Moskvi "razmotrio prijetnje širenja 'obojenih revolucija', takozvanih 'nenasilnih promjena režima' na postjugoslovenskom prostoru, čiji je cilj destabilizacija socijalno-političke situacije u Srbiji, republici Srpskoj i Makedoniji".

Železnjak je ocijenio da je u "bivšoj Jugoslaviji, kao i u Ukrajini i u mnogim drugim zemljama, dobro poznato ko i kako inicira 'nenasilne proteste' i do kakvih tragičnih događaja oni dovode", prenio je sajt JR.

"Savršeno je jasno da sadašnja serija protesta u Beogradu u kojoj su kao 'posmatrači' učestvovali predstavnici Stejt departmenta, kao i niz protesta u Banjaluci i Makedoniji, imaju jasne priznake operacije destabilizacije situacije na Balkanu, koju sprovode spoljne sile", naveo je Železnjak.

Navodi se da JR izražava "odlučan protest protiv takvih metoda, koje mogu da imaju kao posljedicu nasilni scenario razvoja događaja".

"Naša država i partija imaju uspešno iskustvo borbe sa takvim pokušajima miješanja u naše unutrašnje stvari", rekao je Železnjak, dodajući da je Rusija poslije masovnih protesta građana u Moskvi nakon parlamentarnih izbora 2011. godine donijela niz ograničavajućih zakona.

On je ukazao da su ti zakoni uveli posebna pravila za NVO koje se "bave političkim radom i finansiraju se sredstvima iz inostranstva".

"Neophodna je konsolidacija svih zdravih snaga društva na osnovu ideja i vrijednosti koji okupljaju naciju i oslobađaju je od pokušaja nametanja tuđih rješenja spolja".

Na marginama Kongresa JR u nedjelju i ponedjeljak, u Moskvi, ta partija je potpisala Deklaraciju sa osam političkih partija iz pet zemalja balkanskog regiona, koja se zalaže za stvaranje vojno neutralne teritorije u Jugoistočnoj Evropi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније